Bakan Şimşek imzaların atıldığını duyurdu: Avrupa Yatırım Bankasından Türkiye'ye 400 milyon avro

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bakan Şimşek imzaların atıldığını duyurdu: Avrupa Yatırım Bankasından Türkiye'ye 400 milyon avro

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa Yatırım Bankasından, depremin yaralarını sarmak ve kentlerin yeniden inşasına katkı sağlamak amacıyla 400 milyon avro finansman sağlanmasına ilişkin kredi anlaşmasını imzaladıklarını açıkladı.

Mehmet Şimşek, cari açık ve enflasyona ilişkin önemli mesajlar verdi. Türkiye'nin proje finansmanı amacıyla sağlanan dış kaynak tutarı 7,5 milyar dolara ulaştı.  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Avrupa Yatırım Bankasından, depremin yaralarını sarmak ve kentlerin yeniden inşasına katkı sağlamak amacıyla 400 milyon avro finansman sağlanmasına ilişkin kredi anlaşmasını imzaladık" açıklamasını yaptı. 

Sosyal medyadan yaptığı açıklamada, uluslararası finansal kuruluşlarla ilişkilerin daha da güçlendirildiğine dikkat çeken Bakan Şimşek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

''ENFLASYON VE CARİ AÇIKTA KALICI DÜŞÜŞ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ''

''Makro finansal istikrarı sağlamak için uygulamaya koyduğumuz programımıza güçlü bir destek var. Uluslararası rezervleri artırarak kırılganlığı azaltıyoruz. Enflasyon ve cari açıkta kalıcı düşüş için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.''

https://twitter.com/memetsimsek/status/1725453206191280179

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...