Bakan Şimşek'ten ekonomiye "güven" mesajı: Doğru yoldayız, sabırlı olmalıyız

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi, Ekonomim
- Güncelleme:
Bakan Şimşek'ten ekonomiye "güven" mesajı: Doğru yoldayız, sabırlı olmalıyız

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi, Ekonomim

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uluslararası ekonomi gazetesi Financial Times'a konuştu. Ekonomide hedefin iç talebi yumuşatmak olduğu söyleyen Bakan Şimşek, "Doğru yoldayız. Ancak sabırlı olmalıyız" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İngiltere merkezli dünyanın önde gelen ekonomi gazetesi Financial Times'a konuştu. Ekonomide ortodoks politikalara dönüşte yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirme yapan Bakan Şimşek, hedefin iç piyasada talebi yumuşatmak olduğunu söyledi. Atılan adımlarla doğru yolda olunduğu mesajı veren Bakan Şimşek, "Sabırlı olmalıyız" dedi.

DOĞRU YOLDAYIZ

Göreve geldikten sonra ilk kez uluslararası medyaya konuşan Bakan Şimşek FT'ye verdiği röportajda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni ekonomi politikalarına destek verdiğinin altını çizdi. Bakan Şimşek “Doğru yoldayız. Güvenin geri döndüğüne dair güçlü kanıtlar var. Ancak sabırlı olmalıyız, halen zorlu bir süreçteyiz” ifadelerini kullandı. 

HEDEF İÇ TALEBİ YUMUŞATMAK

Daha önceki açıklamalarında da kredi ve kredi kartı düzenlemesine işaret eden Bakan Şimşek, ekonomide ana hedefin "yeniden dengelemeye ve iç talebi yumuşatmaya" olduğunu söyledi.

Bakan Şimşek'ten ekonomiye

ENFLASYONLA MÜCADELE İÇİN GÜVENE İHTİYAÇ VAR

Gelecek yılın ortalarına kadar enflasyonun “geçiş sürecinde” olacağını belirten Şimşek miktarsal sıkılaştırma tedbirleriyle birlikte finansal koşulların TCMB politika faizinin işaret ettiğinden daha fazla sıkı olduğunu belirtti. Şimşek, “Enflasyon beklentilerini sıfırlamak için güvene ihtiyacınız var” diye konuştu. 

FT ise röportajı “Türkiye Maliye Bakanı zorlu koşulların tersine dönmesinin zaman alacağını söyledi” başlığıyla okuyucularına sundu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi, Ekonomim
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...