Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 3,2 milyar dolar! Bakan Şimşek duyurdu: Yeni anlaşmaya imza atıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 3,2 milyar dolar! Bakan Şimşek duyurdu: Yeni anlaşmaya imza atıldı

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Dünya Bankası ile 895,7 milyon avroluk yeni anlaşmaya imza atıldığını duyurdu. Bakan Şimşek, Türkiye'ye bugüne kadar toplam finansmanın 3,2 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Dünya Bankası ile yeni anlaşmaya imza atıldığını duyurdu. Dünya Bankası'nın Türkiye'de kamu ve özel sektöre finansman desteğini 35 milyar dolara çıkardığını hatırlatan Bakan Şimşek, "Dünya Bankası ile toplam tutarı 3.2 milyar avroluk anlaşma imzaladık" dedi.

DÜNYA BANKASI İLE YENİ ANLAŞMAYA İMZA

Cari açık ve dışa bağımlılığın azaltılması için yenilenebilir enerji yatırımlarının ve üretimde verimliliğin önem taşıdığını, yeni yatırımlar konusunda ihtiyaç duyulan finansmana yönelik de Bakanlık olarak çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Bakan Şimşek, Dünya Bankası ile yapılan anlaşmalara ilişkin açıklama yaptı.

Cari açık ve dışa bağımlılığın azalacağına dikkati çekerek, finansman kaynağı konusunda Dünya Bankasının önemli bir paydaş olduğunu dile getiren Bakan Şimşek, deprem bölgesinin rehabilitasyonu ve yeşil dönüşüm başta olmak üzere reel sektörün yeni yatırımlarında kullanılabileceği anlaşmaya imza attıklarını sölyedi. Bakan Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Bakanlıkların ve yerel yönetimlerin yenilenebilir enerji ve su verimliliğine ilişkin finansman ihtiyaçlarını karşılamada köprü görevi görüyoruz. Bu kapsamda Dünya Bankası ile toplam tutarı 895,7 milyon avro olan kredi anlaşması imzaladık. Bu kredilerin 570,75 milyon avrosu tahsisli, 325 milyon avrosu ise Hazine garantili. Dünya Bankası Türkiye için 35 milyar dolarlık mali paket sağlayacağını açıklamıştı. Bankadan gelen finansman tutarı imzaladığımız yeni anlaşmalarla şu an yaklaşık 3,2 milyar dolara ulaştı."

500 MİLYON EUROSU YENİLEBİLİR ENERJİYE

Bakan Şimşek, 895,7 milyon avro olan kredi anlaşmasına ilişkin detayları da aktardı. Bakan Şimşek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İller Bankası AŞ tarafından uygulanacak "Kamuda ve Belediyelerde Yenilenebilir Enerji Projesi" kapsamında Dünya Bankasından 500 milyon avro tutarında finansman sağlanmasına ilişkin anlaşmaları imzaladıklarını söyledi.

İLLER BANKASINA 395 MİLYON EURO

Bakan Şimşek, ayrıca Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve İller Bankası AŞ tarafından uygulanacak "Su Döngüselliği ve Verimliliğinin Artırılması Projesi" için de Dünya Bankasından 395,75 milyon avro tutarında finansman sağladıkları bilgisini verdi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...