Şimşek'ten seçim sonrası için net mesaj: Spekülasyonlara itibar etmeyin, politikalarımız aynen devam edecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Şimşek'ten seçim sonrası için net mesaj: Spekülasyonlara itibar etmeyin, politikalarımız aynen devam edecek

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisinin arttığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden dikkat çeken bir mesaj paylaştı. Yabancı yatırımcılara güven veren politikaların devam edeceğini belirten Bakan Şimşek, "Uyguladığımız politikalar, seçim sonrasında da hedeflerimiz doğrultusunda devam edecek. Bu çerçevede; dolaşıma kasıtlı olarak sunulan spekülasyonlara itibar etmeyiniz." dedi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Garanti Bankası'nın bugün ihracını gerçekleştirdiği tahvillere yabancılardan 8 kat talep gelmesiyle ilgili bir değerlendirmede bulundu. Türk şirketlerinin sermayeye artık daha rahat erişebildiğini belirten Bakan Şimşek, uygulanan politikaların seçim sonrasında da devam edeceğini söyledi.

Bakan Şimşek'in X hesabından paylaştığı mesaj şöyle:

"Şirketlerimiz uluslararası piyasalarda sermaye benzeri kaynaklara artık daha rahat erişebiliyor. Programda öngördüğümüz hedeflere yaklaştıkça ülkemize uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynak akışı daha da artacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü desteğiyle uyguladığımız politikalar, seçim sonrasında da hedeflerimiz doğrultusunda devam edecek. Bu çerçevede; dolaşıma kasıtlı olarak sunulan spekülasyonlara itibar etmeyiniz."

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...