Bakan Şimşek'ten turizm rakamlarına ilk yorum: Yıl sonu hedefini aştık

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bakan Şimşek'ten turizm rakamlarına ilk yorum: Yıl sonu hedefini aştık

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, turizm rakamlarını değerlendirdi. Türkiye'yi ziyaret eden kişi sayısının yüzde 11,1 artışla 57,1 milyona ulaştığını belirten Bakan Şimşek, yıl sonu hedefinin aşıldığını söyledi. Bakan Şimşek, "Orta Vadeli Programa göre, bu yıl da turizmde güçlü seyrin devamı ile ziyaretçi sayısının 59,4 milyona, turizm gelirinin ise 59,6 milyar dolara yükselmesini bekliyoruz." dedi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden turizm rakamlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Yıl sonu hedefinin aşıldığını belirten Bakan Şimşek, 2024 hedefini de paylaştı. 

Bakan Şimşek'in açıklamaları şöyle: 

"2023 yılında turizmde tüm zamanların en iyi performansını sergiledik. 

Ülkemizi ziyaret eden kişi sayısı yıllık yüzde 11,1 artışla 57,1 milyona ulaşarak yıl sonu hedefini (56,7 milyon) aştı. Turizm geliri ise 54,3 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Orta Vadeli Programa göre, bu yıl da turizmde güçlü seyrin devamı ile ziyaretçi sayısının 59,4 milyona, turizm gelirinin ise 59,6 milyar dolara yükselmesini bekliyoruz.

2028 yılı hedefimiz 82,3 milyon ziyaretçi ile 100 milyar dolar turizm gelirine ulaşmaktır."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...