Bakan Tunç'tan kira düzenlemesiyle ilgili açıklama: Yüzde 25 sınırı 1 yıl daha uzatıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Tunç'tan kira düzenlemesiyle ilgili açıklama: Yüzde 25 sınırı 1 yıl daha uzatıldı

Ekonomi Haberleri

Adalet Bakanı Tunç kira düzenlemesiyle ilgili yüzde 25 üst sınırın 2 Temmuz 2023 itibarıyla bir yıl daha uzatıldığını duyurdu.

Kira artış oranları ile ilgili açıklamalar da bulunan Adalaet Bakanı Tunç, kira artış oranlarının yüzde 25 olduğunu ifade ederek  2 Temmuz'dan geçerli bir yıl daha uzatıldığını söyledi. 

Bakan Tunç açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Yüzde 25 üst sınırı 2 Temmuz 2023 itibarıyla bir yıl geçerli olacak. Konut kiralarındaki kira artışı yüzde 25 üst sınır olarak uygulanacak. Son aylarda fahiş fiyatlarla ilgili mücadele ile ilgili aldığımız tedbirler var. 

ARABULUCULUK EYLÜL AYINDA DEVREYE GİRECEK

Kira uyuşmazlıkları noktasında aldığımız bir tedbir var. Arabuluculuk sistemi devreye giriyor. Dava açmadan önce arabulucuya gitme durumu olacak. Mahkemelere gitmeden çözümü dostane bir şekilde olacak. Eylül ayından itibaren devreye girecek."

4 Temmuz'dan itibaren uygulamaya geçecek önemli bir düzenlemeydi. Noterlerimizde gayrimenkul satışı yapılabilecek. Bu tabi önemli, artık nöbetçi noter uygulamasıyla hafta sonu da açık oluyorlar. Taşınmaz satışı şimdi noterlerde de imkanlar getirildiği için hafta sonlarında da taşınmaz satışı gerçekleşmiş olacak.

Geçen yasama dönemimizde yasalaştırdığımız bir konuydu. Bu da vatandaşlarımıza kolaylık sağlanması noktasında çok önemli bir düzenlemeydi. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...