Ev sahibi ve kiracılar merakla bekliyor! Kira düzenlemesinde son 10 gün, yeni formül masada

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Ev sahibi ve kiracılar 1 Temmuz'da sona erecek yüzde 25'lik kira zam düzenlemesinin uzatılıp uzatılmayacağını merakla bekliyor. Son 10 gün kala kira artışına yönelik yeni formül ortaya çıktı.

Konut kiralarında yaşanan fahiş artışların ardından Haziran 2022'de uygulanmaya başlanan yüzde 25 zam sınrında sona geliniyor. Son 10 günün kaldığı zam düzenlemesinin uzatılacağına yönelik ilk sinyali eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum vermişti. 1 Temmuz'da sona erecek uygulama için yeni formülü TGRT Haber’de Ankara Haber Temsilcisi Ercan Gürses canlı yayında açıkladı.

KİRA ARTIŞINA KARŞI YENİ FORMÜL

Yükselen kiralara yönelik farklı formüllerin masaya yatırıldığını belirten Gürses, şunları söyledi:

“Geçen yılki gibi yüzde 25 sınırlaması olmayabilir. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı doğru olmayan bir yöntemle yüzde 25 sınırı koydular. Hem mahkemelerdeki davalarına artmasına neden oldu hem de toplumsal barışa zarar verdi. Ayrıca genel olarak kiraların artmasında neden oldu. Bundan sonra ne yapılacak?

Üç bakanlığın bir araya gelecek. Doğrudan yüzde 25 artış olmayabilir ancak TEFE-TÜFE oranının yüzde 10 altında bir sınır belirleyebilirlermiş. Yine bu yüzde 25’e yakın bir rakam olur. Eğer yetişmezse, 1 Temmuz baz alınarak kontratlara geriye dönük olarak yansıması söz konusu olacakmış.”

Kaynak: TGRT Haber

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...