Ekmekte fahiş fiyata sıkı denetim! İstanbul'da 822 fırın için düğmeye basıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Ekmekte fahiş fiyata sıkı denetim! İstanbul'da 822 fırın için düğmeye basıldı

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

İstanbul Valisi Davut Gül, kentte ekmek fiyat tarifesine uymayarak fahiş fiyatla satış yapan 822 ekmek fırınıyla ilgili tutulan tutanağın Ticaret Bakanlığına gönderildiğini duyurdu.

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele kapsamında İstanbul'daki 822 ekmek fırınını denetledi. Ekmek fiyat tarifesine uymayan işletmelere ceza yağdı. Haberi ise Vali Gül sosyal medya hesabından duyurdu.

KURAL TANIMAYAN 822 FIRINA TUTANAK

Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul'da ekmek fiyat tarifesine uymayarak fahiş fiyatla satış yapan 822 ekmek fırınıyla ilgili tutanak tutularak cezalandırılmaları için Ticaret Bakanlığımıza gönderilmiştir. Kuralsızlığın kural olarak dayatılmasına asla müsaade etmeyeceğiz."

https://twitter.com/gul_davut/status/1733909602096333237       

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, geçtiğimiz günlerde piyasanın tabii işleyişini bozan uygulamalara hükümetçe müsamaha edilmeyeceğini belirterek, cezaların da artırılacağını duyurmuştu.

FAHİŞ FİYAT TESPİT EDİLEN İŞLETME KAPATILACAK

Bakanlık, fahiş fiyat ve stokçulukla mücadelede yeni bir döneme hazırlanırken, torba yasada bu konudaki cezaların artırılması bekleniyor. 

Fahiş fiyat artışı yapan işletmelerin belirli süre kapatılması da mümkün olacak.

Düzenleme yeni yılda hayata geçecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...