Bayram bitti, sebze ve meyvede fiyatlar indi

Bayram bitti, sebze ve meyvede fiyatlar indi

EKONOMİ Haberleri

Sebze ve meyvede bayram sonrası ucuzluğu yaşanıyor.

Tarla ürünlerinin ortaya çıkmasıyla gerilemeye başlayan, ancak bayramda memleketine gidenlerin talebiyle yükselen sebze ve meyve fiyatları yeniden düşüşe geçti.  Pazarlarda domatesin fiyatı 2 liraya kadar düşerken, salatalık 4-5 liraya, biber 7 liraya satılmaya başlandı. Tokat'ta bir pazar yerinde bayram öncesinde 7-8 lira olan salatalığın kilosu 4-5 liraya, 15 liraya kadar düşen domatesin kilosu ise 5 liraya kadar düştü. Aynı şekilde geçen hafta 15 liraya yükselen biberde fiyat 7-8 liraya kadar düştü. Kabak ve salatalıkta da geçen hafta 7,5-8 lira olan fiyatların bu hafta 4 lira olduğunu görmek mümkün.

Türkiye'nin sebze ve meyve üretim merkezlerinden Adana'da ise domates fiyatı 2 liraya kadar düşerken, pazarda salatalık 4 lira, patlıcan 5 lira ortalama fiyatla satılıyor. Büyük kentlerde kilosu 5-6 liradan aşağı düşmeyen kavunun tanesi Adana'da 5 lira. Türkiye'nin karpuz ihtiyacını karşılayan en önemli merkezlerden Adana'da karpuzun kilo fiyatı ise 1 liraya kadar gerilemiş durumda. Pazarlarda maydanoz, dereotu gibi ürünler ise 1 lira ile 2 lira arasında etiket taşıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...