Bayram öncesi kiralık araç kalmadı

- Güncelleme:
Bayram öncesi kiralık araç kalmadı

Ekonomi Haberleri

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala memleketlerine gitmek isteyen veya tatil programı yapanlar otomobil piyasasını da hareketlendirdi.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Bayrama yeni bir arabayla girmek isteyenler, bayilerde sıfır otomobil olmaması sebebiyle ikinci el almak için galerilerin kapısını çalmaya başladı. Ancak vatandaşlar yılbaşından bu yana ortalama yüzde 30 zam gören ikinci el otomobil piyasasından da umduğunu bulamıyor. İkinci elde yüksek hasar kayıtlı araçlar bile değerinin çok üzerinde satılıyor. Hâl böyle olunca kiralık araçlara ilgi artıyor. Ancak bu talep devamında fiyat artışını da getiriyor. Geçen yıl günlüğü 800 TL olan sedan otomatik bir araç bugün 1.300-1.500 liradan kiralanıyor. Üstüne bayram zammı da gelince ortalama bir kiralık aracın günlüğü ise 2 bin lirayı buluyor. 

Bayram öncesi kiralık araç kalmadı

Class Rent a Car şirketi sahibi Ahmet Diler “Bayilerde araç olamaması sebebiyle uzun zamandır insanlar kiralama yöntemine başvuruyor. İkinci el otomobil fiyatları da artınca kiralık araç daha cazip hâle geldi. Kasko, bakım, muayene ve sigorta gibi ücretlerin tamamı kiralama şirketlerine ait, dolayısıyla aylık veya yıllık hesap yapıldığında araç kiralama daha uyguna geliyor. Yalnızca kişisel kiralama değil şirketlerin de bu alana ilgisi var. Özellikle filo gruplarında işler hareketli” dedi.
Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da kiralık araca ilgi olduğunu söyleyen Diler “Fiyatlar normal güne göre biraz daha yüksek. Talep var, araç kalmıyor. Ramazan Bayramı’nda çoğu şirkette araç kalmadı. Bu bayramda da aynı tempo görülecek gibi. Çünkü şimdiden rezervasyonlar başladı. Tatili arabasız geçirmek istemeyenler haftalık kiralama yapıyor” diye konuştu. 

MİNİMUM BİR HAFTA VERİLİYOR

Bayramlarda genellikle dizel otomatik sedan araçlara ilgi olduğunu dile getiren Diler “Mesela 2020 model bir Renault Megane’ı günlük 1.600 liraya kiralıyoruz. Passat ise günlüğü 2.200 lira. Fiat Egea kiralaması ise 1.200-1.400 lira arasında. En az bir haftalık veriyoruz. Çünkü bayramda şirketlerin çoğu kapalı. İki günlük kiralama bize uymuyor. Ödemeleri de peşin alıyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...