Benzin ve motorin fiyatlarında düşüş göründü! 4 TL indirim geliyor...

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Benzin ve motorin fiyatlarında düşüş göründü! 4 TL indirim geliyor...

EKONOMİ Haberleri  / Haber Merkezi

Brent petrol fiyatlarının savaşla birlikte 130 doları aşması benzin ve motorin fiyatlarını uçuşa geçirmişti. Özellikle savaşla birlikte hızlı bir yükselişe geçen akaryakıt fiyatları, brent petrolün düşüşüyle indirim beklentisi oluşturdu. Akaryakıta indirim gelecek mi? Benzine ve motorine indirim var mı? Benzin-Motorin-Mazot-LPG) indirim mi yapıldı, yeni fiyatlar kaç TL? Benzine ne kadar indirim var? soruları gündeme gelmeye başladı. Şu sıralar 112 dolara kadar gerileyen Brent petrol fiyatları ve doların 14'lere kadar gerilemesi indirim iddialarını güçlendirdi. Pazartesi günü akaryakıt fiyatlarının 3-4 lira ucuzlaması bekleniyor. Peki, benzin ve motorin fiyatlarında son durum ne? İşte son durum...

Brent petrol fiyatları 130 doları aşınca benzin ve motorin fiyatları uçuşa geçmişti. Brent petrol fiyatı şu sıralar 112 dolara kadar geriledi. Yaşanan bu düşüş sonrası akaryakıt fiyatlarında büyük indirim beklentisi oluştu. Aynı şekilde 15 TL seviyelerinde olan dolarda 14, 70'lere kadar  gerilemiş durumda. Bu gerilemeyle birlikte benzin ve motorinde fiyatların pazartesi günü 3-4 lira ucuzlaması bekleniyor. 

İNDİRİM BEKLENTİSİ OLUŞTU

Brent petroldeki her yükseliş pompaya yansıtılırken şuan kritik seviyesinden 112 dolara kadar gerileyen petrol fiyatları, indirim beklentisi oluştu. Peki benzin ve motorinde inidirim olucak mı? Brent petroldeki düşüş pompaya yansıyacak mı? Akaryakıt fiyatlarında son durum ne? 

Benzin ve motorin fiyatlarında düşüş göründü! 4 TL indirim geliyor...

BENZİNE 4 TL İNDİRİM GELİYOR 

Brent petrol fiyatları 130 doları aşınca benzin ve motorin fiyatları Türkiye'de uçuşa geçmişti. Brent petrol fiyatı şu sıralarda 112 dolara kadar geriledi. Aynı şekilde 15 lirayı gören dolarda 14, 70'lere kadar geriledi. Bu gerilemeyle birlikte benzin ve motorinde fiyatların pazartesi günü 3-4 lira ucuzlaması bekleniyor.

Benzin ve motorin fiyatlarında düşüş göründü! 4 TL indirim geliyor...

BENZİN FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, EPGİS'i hedef alarak, piyasayı manipüle ettiklerini söyledi. Yılmaz, EPGİS'in uluslararası piyasaları beklemeden vatandaşları yanlış bilgilendirdiğini ve akaryakıt istasyonlarına yönlendirdiğini söyleyerek, suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Yılmaz'ın konuya ilişkin açıklamaları şöyle:

"Zam yapılmadı. Bunu tasfiye ediyorum. Gece 24.00'ten sonra böyle bir zam yapılabilir tadilinde bulunuyorlar. EPGİS denilen sendika, 'Zam gelecek' diyor kesin bir dille. Bugün de düşüşü görünce 'Böyle bir düzenlemeye ihtiyaç yok' dediler. Biz takip ediyoruz. Zam kararı yoktu ama böyle bir beklenti vardı. Gece 22.00’de de netleşecekti bu akaryakıt fiyatları. Ciddi bir şekilde düşüş oldu. Bazen ham petroldeki düşüş işlenmiş akaryakıtta aynı oranda düşmemiş olabiliyor. Bu fiyatlar Genova’daki uluslararası piyasada belli oluyor. Uluslararası fiyatlar var. Aşamaları var, diyelim ki 19.30’da da görebiliyorsunuz ama 22.00’de görüyoruz. 19.30 ile dünkü fiyatlar farklıydı. Fiyat değişimini değiştirecek bir şey olmadı. EPGİS gündüzden tahminde bulundu. 19.30 veya 22’deki fiyatları görmeden bir şey söylemek doğru değil. Biraz kendi reklamlarını yapmak için EPGİS’in yaptığı yanlış. Bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Vatandaşları akaryakıt istasyonlarına yığıyorlar. Yapılan bir zam yok, bu zamları da biz yapmıyoruz. Uluslararası bir formülü var. EPDK zam yaptı, iptal etti... Yok böyle bir şey."

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...