Benzin ve motorine çifte zam kapıda! Petrol kırmızıya döndü, akaryakıtta tabela değişiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Benzin ve motorine çifte zam kapıda! Petrol kırmızıya döndü, akaryakıtta tabela değişiyor

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Akaryakıt fiyatlarına çifte zam kapıda! Son iki haftada yüzde 10 yükselen petrol fiyatları kırmızıya dönerken, motorin ve benzine zam geleceği öğrenildi. Sektör kaynakları çifte zam için tarih verdi.

İndirim rüzgarının yaşandığı akaryakıt fiyatlarında ivme, petrol fiyatlarındaki rekor artışların ardından tersine döndü. Petrol fiyatları üç ayda yüzde 25 artışla 90 doları aşarken, motorin ve benzine çifte zam geleceği öğrenildi.

PETROL KIRMIZIYA DÖNDÜ

OPEC+ liderlerinin arz kesintilerini uzatmasının ardından petrol son iki haftada yüzde 10 artış gerçekleştirdi. 90 doları aşan petrol fiyatları yeni haftada kırmızıya döndü. ABD ham petrolü geçen haftaki yükselişin ardından varil başına 87 doların altına düştü. 

PETROL İÇİN KORKUTAN TAHMİN

Petrol fiyatları için Goldman Sachs'tan korkutan tahmin geldi. Daha önce petrol fiyatları için 93 dolar tahmini yapan Goldman Sachs tahminini 107 dolara çıkardı. Goldman Sachs'taki analistler yayınladıkları son raporda, Aralık 2024'te muhtemelen varil başına 107 dolara çıkacağını açıkladı.

ÜST ÜSTE İNDİRİMLER SON BULUYOR

Dolar kurunda yaşanan sert düşüşün ardından benzinin litresinde 2 TL'ye yakın inidirim yapıldı. Benzinin litresinde Eylül ayının başında 0.97 ve 0.99 kuruş olmak üzere iki kez indirime gidildi. Benzin fiyatlarına indirim gelirken, sürücülerin rağbet gösterdiği LPG ise 1 lira 30 kuruş zamlandı. 

MOTORİN VE BENZİNE ZAM GELİYOR

 Sektör temsilcilerinden aktarılan bilgilere göre 13 Eylül Çarşamba saat 00.01’den itibaren geçerli olmak üzere motorine 1,50 TL'lik zam gelecek. Kaynaklara göre motorinin yanı sıra benzinde de 1 TL'lik artış yaşanacak.

Zamlı sonrasında motorinin litre fiyatı İstanbul'da 37,86 TL’den 39,36 TL’ye çıkacak. Ankara ve İzmir'de ise 40 TL'yi bulacak.  Benzinin litresi ise İstanbul'da 36,75 TL'den 37.75 TL'ye çıkacak. Ankara ve İzmir'de ise 38.50 TL'ye dayanacak.

11 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 36,75 TL
İstanbul motorin fiyatı: 37,93 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,24 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 36,80 TL
İstanbul motorin fiyatı: 37,93 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,69 TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 37,18 TL
Ankara motorin fiyatı: 38,36 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 17,60 TL

İzmir benzin fiyatı: 37,24 TL
İzmir motorin fiyatı: 38,52 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 17,31 TL

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...