Benzin ve motorine üst üste indirim! Son bir ayda akaryakıtta tabela peş peşe değişti: İşte güncel fiyatlar...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Benzin ve motorine üst üste indirim! Son bir ayda akaryakıtta tabela peş peşe değişti: İşte güncel fiyatlar...

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşle akaryakıt fiyatlarına son bir ayda üst üste indirimler geldi. Benzin ve motorine yapılan indirimler sürücülere rahat nefes aldırdı. Peki benzin ve motorine indirim veya zam gelecek mi? LPG fiyatına zam var mı? İşte ayrıntılar...

Orta Doğu'da yaşanan jeopolitik gelişmelerle düşüşe geçen petrol, akaryakıt fiyatlarında indirim rüzgarları estiriyor. Temmuz ayında ÖTV düzenlemesi ve üst üste zamlarla 40 TL'ye çıkan motorin ve benzin, Ekim ayında gelen indirimlerle düşüşe geçti. Peki akaryakıta indirim veya zam gelecek mi? İşte akaryakıt piyasasında son gelişmeler...

PETROL FİYATLARINDA YÖN AŞAĞI

Petrol Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler ve doların uluslararası piyasalarda yeniden güç kazanmasıyla yeniden düşüşe geçti. Haftaya 88 dolardan başlayan Brent Petrol, 84,56 dolara kadar indi. 85 dolar seviyesinden kapatan Brent Petrol, haftalık bazda yüzde 6.18 kayıp yaşadı. ABD ham petrolü (WTI) de haftaya 85,14 dolardan başladıktan sonra yüzde 5.88 kayıpla 80,10 dolara kadar geriledi.

Rusya ise petrolde yeni kısılatmaları açıkladı. Rusya Enerji Bakanlığı, petrol ve petrol ürünleri ihracatının kasımda, mayıs-haziran dönemi ortalamasına kıyasla günlük 300 bin varilden fazla düşeceğini bildirdi.

Benzin ve motorine üst üste indirim! Son bir ayda akaryakıtta tabela peş peşe değişti: İşte güncel fiyatlar...

MOTORİNE BÜYÜK İNDİRİM GELDİ

Ekim ayında motorinin litresinde de 2 lira 92 kuruş indirim yapıldıktan sonra jeopolitik gerginlikle 17 Ekim günü yeniden 2 lira 25 kuruş zam yapılmıştı. Motorinin litresine 31 Ekim 2023 tarihinde yeni indirim geldi. Dizel araç yakıtının litresine 1,57 TL indirim yapıldı ve litresi İstanbul, Ankara ve İzmir'de ortalama olarak 38-38,50 TL aralığına geriledi.

BENZİN 34 TL'YE İNDİ

Benzinin litresinde ise 5 Ekim Çarşamba günü 2 lira 10 kuruş, 6 Ekim Perşembe günü ise 1 lira 17 kuruş indirime gidildi. Ardından ise jeopolitik gerginlikle 21 Ekim Cumartesi 1 lira 48 kuruş zam yapıldı. İndirimlerle 34 TL'ye kadar geri çekilen benzin litresi zam sonrası yeniden 36 TL bandına yükseldi.

Benzinin litresinde 1 Kasım'da fiyatlar yeniden değişti. Benzine 0.66 kuruş indirim daha yapıldı. Ayın ilk indirimiyle benzinin litresi 34-35 TL aralığına geriledi.

Benzin ve motorine üst üste indirim! Son bir ayda akaryakıtta tabela peş peşe değişti: İşte güncel fiyatlar...

BENZİN, MOTORİN VE LPG'YE İNDİRİM GELECEK Mİ?

Ekim ayında LPG'ye yapılan 70 kuruş zam yapılmış ve litresi 18 TL'yi aşmıştı. Kaynakların aktardığına göre Kasım ayının başında LPG'de indirim ihtimali güçleniyordu. Ancak beklenen indirim iptal olmuş gibi görünüyor. 

Sektör kaynakları benzin ve motorinde de Salı gününe kadar şuan için bir indirim beklemiyor.

04 KASIM CUMARTESİ GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 34,42 TL
İstanbul motorin fiyatı: 38,05 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,94 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 34,37 TL
İstanbul motorin fiyatı: 37,99 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 18,39TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 35,05 TL
Ankara motorin fiyatı: 38,63 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 18,30 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir benzin fiyatı: 35,16 TL
İzmir motorin fiyatı: 38,81 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 18.00 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım şirketlerinin belirlediği fiyatlar, ürün cinsine rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklik gösterebiliyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...