Benzine beklenen zam geldi! İşte 30 Nisan benzin ve motorin fiyatları

Düzenleyen:
Benzine beklenen zam geldi! İşte 30 Nisan benzin ve motorin fiyatları

EKONOMİ Haberleri

Brent petrolün varilinin 107 dolara kadar yükselmesinin ardından Türkiye'de akaryakıt fiyatlarında zam beklentisi oluşmuştu. Söz konusu gelişmenin ardından beklenen zam geldi. Öyle ki Benzinin litre fiyatına 1,33 TL gelen zam ile birlikte İstanbul, İzmir ve Ankara’da 20 lirayı aştı.

Rusya- Ukrayna savaşı sebebiyle dünya üzerinde yaşanan gıda ve enerji krizinin olumsuz yansımaları kendini hissettirmeye devam ediyor. Bu kapsamda 130 doların üzerini gören brent petrol, diyalog çabalarının oluşması sonrası 98 dolara kadar düştüyse de söz konusu düşüş kalıcı olmadı. Yeniden tırmanışa geçen brent petrol gün içinde 107 doları gördü. Fiyatlarda yaşanan yukarı yönlü hareketliliğin ardından akaryakıt fiyatlarında zam beklentisi oluştu. Buna göre, gece yarısından geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1 lira 33 kuruş zam geldi.

30 NİSAN GÜNCEL BENZİN FİYATLARI

Türkiye Petrollerinin internet sitesinden edinilen verilere göre 30 Nisan güncel akaryakıt pompa fiyatları şöyle;

İstanbul: 20,33 TL

Ankara: 20,43 TL

İzmir: 20,45 TL

Benzine beklenen zam geldi! İşte 30 Nisan benzin ve motorin fiyatları

 

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...