Beyaz eşya dev iflasın eşiğinde! 450 çalışan işten çıkarılacak

Düzenleyen: / Kaynak: Patronlar Dünyası
- Güncelleme:
Beyaz eşya dev iflasın eşiğinde! 450 çalışan işten çıkarılacak

Ekonomi Haberleri  / Patronlar Dünyası

Dünyayı etkisi altına alan pandemiden sonra yaşanan ekonomik kriz birçok zorluğa neden olmuş durumda. Avrupa ve Orta Doğu’da yaşanan savaşlar tedarik sorununu ortaya çıkarırken iflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak Alman teknoloji devi Bosch, ekonomik küçülmeden dolayı işten çıkarımların olacağını belirtti. En az 450 çalışan işsiz kalacak.

Pandemiden sonra yaşanan ekonomik kriz birçok şirketin elini kolunu bağlamış durumda. Şirketlerden peş peşe iflas haberleri gelirken Alman teknoloji devi Bosch’tan yapılan açıklama küresel piyasaları şaşkına çevirdi. Şirketin BSH Ev Aletleri bölümü istihdam kesintisi planlıyor. Bu durum, en az 450 kişinin işsiz kalacağına işaret ediyor.

BEYAZ EŞYA DEVİ İFLASIN EŞİĞİNDE 

Alman teknoloji devi Bosch, yaşanan ekonomik krizden dolayı küçülmeye gidiyor. Dev şirket otomotiv yan sanayi ve elektrikli el aletleri üretim tesislerinde istihdam edilen 3 bin 500 çalışandan en az 450 kişiyi işten çıkaracak. 

Beyaz eşya dev iflasın eşiğinde! 450 çalışan işten çıkarılacak - 1. Resim

450 ÇALIŞAN İŞTEN ÇIKARILACAK 

Ekonomik krizden kurtulmanın yollarını arayan Bosch, yeni bir özel sistem kurdu. Dünya çapında ortalama 3 bin 500 dolaylı istihdamı azaltmayı hedefleyen şirket, bunun binini bu yıl gerçekleştirmeyi planlıyor. Şuan için işten 450 çalışan çıkarılacak. 


Bosch tarafından yapılan açıklamada işten çıkarmaların temel sebebi enflasyon ve ekonomik zorluklar olduğu ifade edildi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Patronlar Dünyası
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...