Binance'a dava açıldı, Bitcoin 27 bin doların altına düştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Binance'a dava açıldı, Bitcoin 27 bin doların altına düştü

Ekonomi Haberleri

Kripto para borsası Binance ABD'de davalık oldu. Hem şirkete hem de CEO Changpeng Zhao'ya düzenleme ihlalleri gerekçesiyle dava açıldı. Bu durum sonrası kripto para borsalarında hızlı düşüş yaşandı.

Kripto para borsası Binance ile şirketin kurucusu ve üst yöneticisi Changpeng Zhao, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından dava edildi.

CFTC'den yapılan açıklamaya göre Chicago federal mahkemesinde açılan davada, Zhao, düzenleme ihlalleri ile suçlandı. Binance'in CTFC'ye uygun şekilde kaydolmayarak bazı yükümlülüklerden kaçtığı ve federal yasaları hiçe saydığı iddia edildi. Davada, para cezasının yanı sıra, ihlallerin devamına karşı ihtiyati tedbir talebinde bulunuldu.

Binance'a dava açıldı, Bitcoin 27 bin doların altına düştü

"KURALLARI YILLARDIR İHLAL EDİYOR"

CFTC Başkanı Rostin Behnam, Komisyonun değişken ve riskli dijital varlık piyasasında suistimalleri bulmak ve durdurmak için bütün yetkisini kullanmaya devam edeceğini vurguladı. Behnam, Binance'in yıllardır CFTC kurallarını ihlal ettiğini bildiğini savundu.

DAVA SONRASI BITCOIN DÜŞTÜ

Söz konusu olaya ilişkin haberler sonrasında Coinbase Global, Marathon Digital ve Riot Platforms gibi kripto borsalarının hisselerinde yüzde 10'a yakın düşüş yaşandı. Bitcoin 27 bin doların altına geriledi.

(AA)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...