Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Binlerce memur için zam talebi!

Binlerce memur için zam talebi!
Fotoğraf Başlığı Binlerce memur için zam talebi!

Türk-İş, 157 bin kamu işçisi için yüzde 18 oranında zam talep etti.

Kaydet
a- | +A

Kamuda çalışan 157 bin işçinin 2017 ve 2018 yılı maaş zamları için Türk-İş'in talebi belli oldu. Türk-İş, 157 bin kamu işçisi için yüzde 18 zam talep etti. Türk-İş, nihai teklifini 24 Nisan Pazartesi günü belirleyecek. 26 Nisan Çarşamba günü ise teklif, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na sunulacak.

EN AZ 4 PUAN REFAH PAYI

NTV canlı yayınına katılan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, öncelikle düşük ücretli çalışanlara seyyanen zam yapılmasını istedi. Türk-İş'in maaş zammı talebi ise enflasyon oranı üstüne en az 4 puan refah payı olacak.
800 bine yakın taşeron işçiyle 20 bin geçici işçinin daimi kadroya alınması talebi de sözleşme görüşmelerinde ele alınacak.

"KIDEM TAZMİNATINDA MEVCUT HAKLAR KIRMIZI ÇİZGİMİZ"

Atalay, kıdem tazminatı konusunda ise "mevcut hakların korunması, kırmızı çizgimizdir" dedi ve ekledi: "30 günle ilgili şu anda bulunduğumuz noktadan geriye gitmek istemiyoruz. 30 gün muhafaza edilsin. Fonlarla ilgili geçmişte başımıza gelenler ortada. İnsanlar bundan tedirgin oluyorlar. Fonu konuşmamak lazım. İşçinin hesabına başka bir şey konuşmak lazım."

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Spor Genel İnternet yerel Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.