Bireysel emeklilik sistemi büyüyor

Bireysel emeklilik sistemi büyüyor

Ekonomi Haberleri

Allianz Türkiye CEO'su Solmaz Altın, "BES'e katılması ve ömür boyu emekli aylığı gibi projeler gerçekleşirse, bu yıl 50 milyar TL'yi yakalarız" dedi

Ö. Faruk Bingöl İSTANBUL
Türkiye'de tasarruf açığının giderilmesi ve dalgalanmaların yaşandığı ortamlarda piyasa istikrarının korunması için teşvik edilen Bireysel Emeklilik Sistemi büyümeye devam ediyor. Mart 2015 itibarıyla BES'teki katılımcı sayısı 5.3 milyonu buldu. Toplam fon büyüklüğü de 40 milyar liraya dayandı. Allianz Türkiye CEO'su Solmaz Altın, özellikle 2013 yılında devlet katkısının gelmesinin ardından hem BES'te tasarrufların arttığını hem de sermaye piyasalarının gelişimine katkı sağlandığını söyledi. Solmaz Altın, "Şu anda üzerinde çalışılan 'işe giren herkesin otomatik olarak sisteme katılması' ve 'hayat boyunca emekli aylığı alınması' gibi projeler hayata geçerse, BES'teki fonlar hızlıca büyür. Biz 2015 yılı sonunda sektördeki katılımcı sayısının 6 milyona, fon büyüklüğünün de 50 milyar TL seviyesine çıkmasını mümkün görüyoruz" diye konuştu. BES'teki 5.3 milyon katılımcıdan 730 bininin Allianz Türkiye müşterisi olduğunu açıklayan Solmaz Altın, "Bu alanda 7.3 milyar TL'ye ulaştık. 2014 sonu itibarıyla hayat dışı branşlarda da toplam 3.2 milyar TL prim ürettik ve yüzde 14.2 ile pazar payında birinci olduk" dedi. Sektörde bir yeniliğe imza atacaklarını anlatan Solmaz Altın, şöyle devam etti: "Allianz Modüler Sağlık Sigortasını geliştirdik. Böylece müşterilerimize standart sigorta paketi uygulamaları yerine, sağlık sigortası hizmetlerimizden istediklerini seçme özgürlüğünü getiriyoruz." Türkiye'de yatırımlarına devam edeceklerini açıklayan Altın; şirketin Kozyatağı'nda, İstanbul Finans Merkezi'ne yakın konumda bulunan "Allianz Tower"da tek çatı altında birleşeceğini belirtti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...