Bitcoin 60 bin doları aştı! Yeni rekorlar yolda mı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bitcoin 60 bin doları aştı! Yeni rekorlar yolda mı?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son dönemde yükselişe geçen Bitcoin, adeta küllerinden yeniden doğdu. Lider kripto para birimi 2021 yılından bu yana ilk kez 60 bin dolar seviyesini aştı.

Bitcoin fiyatı, kripto para piyasasındaki arz ve talebe göre hızlıca oynaklık gösterebiliyor. Son olarak koronavirüs salgını sürecinde rekor düzeyleri gören BTC, gün içinde 60 bin doları aştı. Bu rakam Kasım 2021'den bu yana görülen en yüksek seviye olarak kaydedildi. Ethereum ise 3 bin 360 doların üzerinde alıcı buldu.

NİSAN AYINDA AŞIMIŞTI

Kripto piyasasının toplam değeri, 2,18 trilyon dolar olarak kaydedildi. 2 trilyon sınırı en son Nisan 2022'de aşılmıştı.

Bitcoin, Kasım 2021'de 69 bin dolar ile tarihi zirvesini görmüştü. BTC, aralıksız yükselişine rağmen zirve seviyesinin yaklaşık yüzde 15 gerisinde.

Bitcoin 60 bin dolara dayandı! Yeni rekorlar yolda mı? - 1. Resim

BITCOIN ARTACAK MI?

Bitcoin'deki ivmede, yükselen teknoloji hisselerinin etkili olduğu kaydedilirken, borsada işlem gören yatırım fonlarına (ETF) olan talebe de dikkat çekildi.

Bitcoin ETF'lerinin işlem hacmi salı günü 2 milyar doları gördü. BlackRock'un Bitcoin yatırım fonu ikinci gününde de günlük 1,3 milyar doların üzerinde işlem hacmi kaydetti.

Bitcoin üretimini azaltacak yarılanma (halving) sürecinin de yatırım iştahını desteklediği kaydediliyor. Yarılanmanın nisan ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...