Bitcoin'de yeni gelişme: Halving ile beraber BTC boğa piyasası geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bitcoin'de yeni gelişme: Halving ile beraber BTC boğa piyasası geliyor

Ekonomi Haberleri

En büyük kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) fiyatı 29 bin dolar seviyesini aşarak önemli bir eşiği daha geride bıraktı. Bu seviyede tutunamayan BTC bir miktar geri çekilse de analistler yükselişin devam etmesini bekliyor…

ABD’nin kripto paralara yönelik baskıcı tutumu devam ederken Bitcoin (BTC) güçlü duruşunu koruyor. Lider kripto para birimi BTC son dönemde dev kripto para borsası Binance’e açılan davaya rağmen dirençli kalmaya devam etti. Bankacılık krizinin devam ettiğini söyleyen ABD Başkanı Joe Biden’ın ardından kripto paralar yeniden hareketlendi.

Bitcoin’de 2024 yılında gerçekleşmesi beklenen halving (yarılanma) öncesinde güç toplamaya devam ediyor. En büyük kripto para birimi BTC, son 24 saat içinde 29 bin dolar seviyesini gördü. Böylelikle Bitcoin son 9 ayın zirvesine çıktı ve yükseliş sinyallerinin devam edeceğini gösterdi.

BTC GÜÇLÜ DURUŞUYLA DİKKAT ÇEKİYOR

ABD’de kripto paralara yönelik baskılara rağmen Bitcoin ve kripto para piyasasının ivmesini arttırması dikkat çekti. Finansal düzenleyiciler, kripto para sektörünü mercek altına alırken regülasyon tehditleri gündeme gelse de BTC değer kazanmaya devam etti. Tecrübeli kripto para analisti Jesse Myers, son paylaşımında Bitcoin’in geleceğini değerlendirdi.

30 Mart’ta Bitcoin için güncel bir analiz raporu paylaşan Myers, Bitcoin fiyatının bir daha önceki döngüsel düşük seviyelerine geri dönmeyeceğini söyledi. Ünlü analiste göre, kripto paralara karşı saldırgan bir tutum sergileyen ABD’li düzenleyicilere rağmen Bitcoin artık bu seviyelerden kolay kolay geri çekilmeyecek.

BTC FİYATI BİR DAHA BU KADAR DÜŞÜK OLMAYACAK

Tecrübeli kripto para analisti Myers, çoğu insanın Bitcoin’de daha düşük seviyeler beklerken fırsatı kaçırdığını ve BTC’de dip seviyenin geçip gittiğini söyledi. Analiste göre Bitcoin’in dip seviyesi, kripto para piyasalarının dört yıllık bir düşük seviyeye çöktüğü Kasım 2022 tarihinde gerçekleşti. Myers, Bitcoin için halving olayının son 3 büyük döngüde kendini kanıtladığını, her halving etkinliğini takip eden bir boğa piyasası oluştuğunu ve tarihin tekerrür edeceğini söyledi. 

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...