Borsa İstanbul'a Moody's dopingi: Bankacılık hisseleri kayıplarını tersine çevirdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Borsa İstanbul'a Moody's dopingi: Bankacılık hisseleri kayıplarını tersine çevirdi

Ekonomi Haberleri

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 17 Türk bankasının görünümünü negatiften durağana çevirdi. Karar sonrasında Borsa İstanbul'da Bankacılık hisseleri kayıplarını tersine çevirerek yükseldi.

Türkiye ekonomisine yönelik yıllık analizinde övgü dolu sözler kullanan ABD merkezli uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 17 Türk bankasının kredi notunu negatiften durağana çevirdi. Moody's'in kararının ardından Borsa İstanbul'da bankacılık hisseleri yükselişe geçti.

TÜRK BANKALARI DEĞER KAZANDI

Moody's’in kararının ardından BIST bankacılık endeksi 7.300 puanı aştı. Borsa İstanbul Bankacılık Sektör Endeksi, kayıpları tersine çevirdi ve kapanış bazında şimdiye kadarki en yüksek seviyeye %4,1'e kadar yükseldi.

Yaşanan bu pozitif ivme daha sonra hızını kaybetti, bankacılık endeksinin gerilediği görüldü. Bankacılık endeksi günü %1,7 artışla tamamladı. Holding endeksi yüzde 0,65 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,15 ile iletişim, en çok kaybettiren yüzde 3,88 ile sigorta oldu.

GÖZLER FED TUTANAKLARINDA

Küresel piyasalar dünya genelinde güçlenen enflasyon ve resesyon endişeleriyle negatif bir seyir izlerken, bugün gözler, yoğun veri gündemiyle birlikte ABD Merkez Bankasına (Fed) çevrildi. Fed toplantı tutanaklarının açıklanacağı güne Borsa İstanbul düşüşle başladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,22 gerileme görüldü. 

Analistler, bugün açıklanacak Fed toplantı tutanaklarından alınacak olası sinyallerin Banka'nın gelecek dönem politikalarına ışık tutabileceğini söylüyor. Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.600 ve 7.500 seviyelerinin destek, 7.700 ve 7.850 puanın direnç konumunda olduğunu belirtiyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...