Borsa İstanbul'a Orta Doğu'da savaş etkisi! Uzmanlar "sürpriz yaşanmazsa" diyerek açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Dünya
- Güncelleme:
Borsa İstanbul'a Orta Doğu'da savaş etkisi! Uzmanlar "sürpriz yaşanmazsa" diyerek açıkladı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Dünya

Borsa İstanbul, Ortadoğu'da yaşanan savaş nedeniyle dün gergin açılış sergilemişti. Borsa İstanbul yeni güne yükselişle başladı. Uzmanlar "sürpriz yaşanmazsa" diyerek piyasanın nasıl şekilleneceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından rekor üstüne rekor kıran Borsa İstanbul, Türkiye'nin PKK terör örgütüne yönelik başlattığı sınır ötesi operasyon ve Hamas-İsrail gerginliği ile yeni haftaya düşüşle başlamıştı. Günü yüzde 3,21 değer kaybıyla günü 8.193,44 puandan tamamlayan BIST 100 endeksi yeni güne yükselişle başladı.

SAVAŞ VE ŞAHİN FED PİYASALARA DAMGA VURDU

Küresel piyasalarda İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar yatırımcıların odağında olmaya devam ederken, dünya genelinde "şahin" para politikalarının sonuna yaklaşıldığına dair güçlenen beklentiler varlık fiyatları üzerinde etkili oluyor. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda 1 Kasım'daki toplantıda Fed'in yüzde 80 ihtimalle politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutacağı tahmin edilirken, Banka'nın yüzde 73 ihtimalle bu yıl politika faizini değiştirmeyeceği öngörülüyor.

EN ÇOK YÜKSELEN BANKACILIK OLDU

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 111,37 puan artışla ve yüzde 1,36 değer kazancıyla 8.304,81 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 1,92 ve holding endeksi yüzde 1,07 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en çok yükselen bankacılık, tek kaybettiren ise yüzde 0,09 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.400 seviyesinin direnç, 8.200 puanın direnç konumunda olduğunu belirtiyor.

SÜRPRİZ YAŞANMAZSA ŞOK SİNDİRİLİR

Uzmanlar, Orta Doğu'da yaşanan savaşın Borsa İstanbul'a etkilerini sınırlı olacağına vurgu yapıyor. Ünlü ekonomist Doç Dr. Filiz Eryılmaz, 8100 seviyesinden alim gelme ihtimalini güçlü gördüğünü belirtiyor.

Dünya gazetesinde yer alan habere göre Ata Yatırım Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş ise "Borsa İstanbul’un da ilk tepkisi yüzde 1-2 civarında olumsuz oldu. Önümüzdeki günlerde, İsrail’de yaşanan savaşın bölgesel bir savaşa dönüşeceğini düşünmüyoruz ve sürpriz olumsuzluklar yaşanmadıkça piyasaların bu şoku sindirmesini bekleyebiliriz. Borsa İstanbul da yeniden kendi iç dinamiklerine dönebilir." ifadelerini kullanıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...