Borsa İstanbul'da gergin açılış! Yükseliş trendi bozulacak mı? Ünlü ekonomist rakamlarla açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Borsa İstanbul'da gergin açılış! Yükseliş trendi bozulacak mı? Ünlü ekonomist rakamlarla açıkladı

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Borsa İstanbul, Ortadoğu'da yaşanan savaş nedeniyle bugün gergin açılış sergiledi. Jeopolitik risklerin yükseliş trendini nasıl etkileyeceği merak konusu. Ünlü ekonomist Filiz Eryılmaz, öne çıkan seviyeleri açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından rekor üstüne rekor kıran Borsa İstanbul, Türkiye'nin PKK terör örgütüne yönelik başlattığı sınır ötesi operasyon ve Hamas-İsrail gerginliği ile bugün düşüşle başladı. Jeopolitik risklerle gergin açılış sergileyen Borsa İstanbul, yeni haftada 8.300 puandan işlem görüyor. Borsa İstanbul'da yükseliş trendinin devam edip etmeyeceğine yönelik Ünlü ekonomist Filiz Eryılmaz'dan dikkat çeken yorum geldi.

BORSA İSTANBUL DÜŞÜŞLE BAŞLADI

Gördüğü en yüksek seviye rekorunu da 8.562,70 puana taşıyan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 1,94 azalışla 8.300,69 puanla başladı. Bankacılık endeksi yüzde 2,08 ve holding endeksi yüzde 2,05 azalış kaydetti. Tüm sektör endeksleri gerilerken, en fazla kaybettiren yüzde 4,02 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. Cuma satıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,27 değer kaybıyla günü 8.464,93 puandan tamamladı.

BORSA İSTANBUL'DA YÜKSELİŞ TRENDİ SONA MI ERDİ?

Ünlü ekonomist Doç Dr. Filiz Eryılmaz, Borsa İstanbul'da yaşanan savaş gerginliğine ilişkin dikkat çeken analizde bulundu. İsrail-Hamas savaşının piyasalara kısmen bir etki oluşturduğunu belirten Eryılmaz, güvenli liman talebinin yükseldiği belirtti. Jeopolitik risk fiyatlamasının geçen hafta başladığını söyleyen Eryılmaz, ABD'nin Türk SİHA'sını düşürdüğü ve Suriye'de gerçekleştirilen operasyonlara yönelik haberlerin borsayı çok etkilemediğini vurguladı.

Borsa İstanbul'da gergin açılış! Yükseliş trendi bozulacak mı? Ünlü ekonomist rakamlarla açıkladı

BORSA'DA ÖNE ÇIKAN SEVİYELER

Borsa'da bilanço döneminde olunmasının etkili olduğunu söyleyen Filiz Eryılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Bakan Şimşek'in yabancı yatırımcı temasları, enflasyonun var olması Borsa İstanbul'da jeopolitik risklere rağmen 8400 üstünde kapanışı getirdi. Kısmı bir satış baskısı, Rusya -Ukrayna savaşı kadar sert bir satış olmasa da panik satışlar görebiliriz. Savunma hisselerinde bir talep artışı görebiliriz. Perşembe günü ciddi bir satış gördük, 8179 puana kadar bir çekilme oldu. 21 günlük ortalama hareket ise 8198.

Dolayısıyla ilk destek noktaları olarak bu seviyeler öne çıkıyor. Satışlar bir alim fırsatı olarak görülecek mi bunu göreceğiz. Satışlar derinleşirse 7900 ve 7400 önemli seviye.  Ancak genel trendi bozacağı kanaatinde değilim. Türkiye'nin dengeli bir duruş sergilemsiyle kısmı bir etki oluşturacakyir. 8100 seviyesinden alim gelme ihtimalini güçlü görüyorum. 20 ekimde bilanço süreci başlıyor. Bu hafta güçlü bilanço alımları görebiliriz." 

BORSA İSTANBUL'DA ÖNE ÇIKAN HİSSELER

Eryılmaz, petrol ve altın fiyatlarındaki yükseliş ile petrol rafineri işi yapan, altın üretimi yapan şirketlerin Borsa İstanbul'da jeopolitik riskler çerçevesinde öne çıkacak hisselerin başında geldiğini söyledi. Eryılmaz, en çok etkilenecek sektörlerin başında ise havacılık geldiğini belirtiyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...