Petrol fiyatlarına savaş dopingi: Kayıplar geri toplandı, akaryakıta yeniden zam görüldü

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Bloomberg
- Güncelleme:
Petrol fiyatlarına savaş dopingi: Kayıplar geri toplandı, akaryakıta yeniden zam görüldü

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Bloomberg

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, Filistin-İsrail gerginliği ile yeniden tersine döndü. Petrol fiyatları yaşanan olayların etkisiyle yeni haftaya kayıplarını toplayarak başladı. Geçen hafta benzin ve motorine gelen indirimlerin yerini zamma bırakması bekleniyor.

Uluslararası piyasalarda mart ayından bu yana en kötü haftalık kaybını gerçekleştiren petrol fiyatları, İsrail-Hamas çatışmasıyla yeniden yükselişe geçti. Petrol fiyatları yeni haftaya yüzde 5 yükselişle başlarken, geçen hafta indirim üstüne indirim yapılan akaryakıt fiyatlarına yeniden zam gelme ihtimali güçlendi.

PETROL KAYIPLARINI GERİ TOPLADI

Fed’in faiz artırımlarını henüz sonlandırmadığına dair artan kaygılarla güçlenen dolar karşısında baskılanan petrol fiyatları geçen hafta yüzde 10 kayıp yaşadı. 100 dolara doğru koşan petrol fiyatları, ABD stokların devreye girmesiyle yönünü aşağıya çevirirken, yeni haftada İsrail-Hamas arasında tansiyonun yükselmesinin ardından yüzde 5’e kadar yükselerek geçen haftaki kayıplarının bir kısmını sildi. ABD ham petrolün varil fiyatı savaş riskinin piyasalara yeniden dönüşü ile 86 doları aştı. Brent petrol varil fiyatı ise yüzde 4 yükselişle 87,95 dolardan alıcı buluyor.

AKARYAKITA ZAM İHTİMALİ GÜÇLENDİ

Ekim ayına LPG'ye yapılan 70 kuruşluk zamla başlayan akaryakıt fiyatları, benzin ve motorine yapılan indirimlerle devam etmişti. 5 Ekim Çarşamba günü 2 lira 10 kuruş indirim yapılan benzine 6 Ekim Perşembe günü 1 lira 17 kuruşluk ikinci bir indirim daha yapıldı. Motorinin litresinde de 2 lira 92 kuruş indirime gidildi. Akaryakıt fiyatlarında yaşanan indirim furyasının petrol fiyatlarındaki yükselişle tersine dönmesi bekleniyor.

Petrol fiyatlarına savaş dopingi: Kayıplar geri toplandı, akaryakıta yeniden zam görüldü

09 EKİM PAZARTESİ GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 33,47 TL
İstanbul motorin fiyatı: 37,23 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,94 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 33,42 TL
İstanbul motorin fiyatı: 37,23 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 18,39TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 34,08TL
Ankara motorin fiyatı: 37,80 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 18,30TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir benzin fiyatı: 34,17 TL
İzmir motorin fiyatı: 37,95 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 18.00 TL

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Bloomberg
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...