Çiftçilere müjde! Çiftçiler artık ödedikleri paranın yüzde 70'ini hibe olarak geri alabilecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çiftçilere müjde! Çiftçiler artık ödedikleri paranın yüzde 70'ini hibe olarak geri alabilecek

Ekonomi Haberleri

Çiftçilere müjde! Çankırı'da, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi çerçevesinde çiftçiler artık, yüzde 70 hibeli olarak yaptıracakları ahır, ağıl ve çadır desteği ile üretim kalitesini artırabilecek.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Çiftçilik gelenekselden moderne, modernden öğrenen sistemlere geçen tarım sektörü hem üretim hem de satış pazarlama alanında hızla dönüşüm yaşıyor. Bu gelişimin başrol oyuncuları yeni nesil çiftçiler. Çiftçiler teknolojik yatırımlarla büyürken; tarımsal okuryazarlık, tarım liselerinin gelişmesi, finansman modeli alternatifleri ve markalaşma desteklerine dikkat çekiyor. Çiftçilere müjde Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden geldi. Çiftçiler artık, yüzde 70 hibeli olarak yaptıracakları ahır, ağıl ve çadır desteği ile üretim kalitesini artırabilecek.

Çiftçilere müjde! Çiftçiler artık ödedikleri paranın yüzde 70'ini hibe olarak geri alabilecek

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Çankırı'da, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi çerçevesinde çiftçilerin, yüzde 70 hibeli olarak yaptıracakları ahır, ağıl ve çadır desteği üretim kalitesini artıracak.

Tarım ve Orman İl Bakanlığı koordinesinde, Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, yetiştiricilerin birim alandan daha çok kazanması ve birim hayvandan daha fazla gelir elde etmesi için yeni çalışmalar yapıldı.

‘Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi’ çerçevesinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik yüzde 70 hibeli ahır, ağıl ve çadır desteği sağlanıyor. Bu yıl hayata geçirilen proje çerçevesinde Çankırı'da faaliyet gösteren hayvan yetiştiricilerin daha modern bir alanda hayvan yetiştirmeleri amacıyla harekete geçirildi.

Proje kapsamında destek almak için başvuruda bulunan çiftçilerden 20'sine destek sağlanmasına karar verildi. Yapılan sözleşme çerçevesinde yüzde 70 hibeli olarak yapılacak ahır, ağıl ve çadırlar ile üretimin kalitesi artırılacak. Projenin ilerleyen süreçte daha çok çiftçinin yararlanması için geliştirilmesi bekleniyor.

“BİZE DÜŞEN HİSSENİN ÜZERİNDE ÜRETİM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Proje ile ilgili bilgi veren Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, projenın vatandaşların ve çiftçilerin gelirlerini artırmaya yönelik Çankırı'da başladığını belirtti. Çankırı'da çiftçilerin hayvanların yoğun olarak ‘dam altı’ denilen evlerin altında yetiştiğini ifade eden Düzgün "Müstakil ahır yerine, ev altlarında yetiştiricilik yapılmakta." dedi. Düzgün bu "sağlıksız" durumun hem orada kalan yetiştiriciler için hem de hayvan için "problem" olduğuna dikkat çekti.

Daha modern, fazla bir masrafa da gerek kalmadan sığırcılık için ısı yalıtımlı çadır ve ahır, koyunculuk için de ısı yalıtımlı çadır ve ağıl projeleri yaptıklarını duyuran Düzgün "Bakanlığımızın ve Müdürlüğümüzün ortak belirlemiş olduğu kıstaslarla puanlama yaptık ve bu puanlamaya göre uygun puanı alarak sıralamaya giren 20 tane vatandaşımızla sözleşme imzaladık" dedi.

"İnşallah ilerleyen süreçte vatandaşımıza yüzde 70 hibeli olacak tarzda çadır, ahır ve ağıllarını teslim edeceğiz" diyen Düzgün konuşmasına "bu proje sayesinde hem yetiştiricilerin daha rahat bir ortamda sıkıntıya girmeden üreticilik yapmış olacak, hem de hayvan refahına uygun olacak" notu düştü.

ÇİFTÇİLER ÖDEDİKLERİ PARANIN YÜZDE 70'İNİ HİBE OLARAK GERİ ALACAK

Çiftçilerin yapılan projelerle daha modern bir ortamda üretim yapabileceklerini söyleyen Düzgün, "hayvanları kapalı alanlardan daha modern alanlara almış olacağız" dedi. Bu projelerle, yetiştiriciliğinin ufkunun açılacağını belirten Düzgün, imzalanan sözleşmeler sonrasında, yetiştiricilerin uygun olacak tarzda ahır, ağıl ve çadırlarını kurduktan sonra, yeni proje çerçevesinde ödemiş oldukları paranın yüzde 70’ini hibe olarak alacaklarını belirtti.

Düzgün, bu projeyle yetiştiricilerin daha çok kazanacağı yeni projelere de bir altlık oluşturacağına da işade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...