Çiftçilere peş peşe müjde! Bakan Yumaklı duyurdu: Destek bugün hesapta, büyükbaş dağıtımı da başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Çiftçilere peş peşe müjde! Bakan Yumaklı duyurdu: Destek bugün hesapta, büyükbaş dağıtımı da başlıyor

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan çiftçilere yeni ödeme müjdesi geldi. 2023 yılında 47 milyar TL'lik tarımsal destek ödemesi yapıldığını belirten Yumaklı 630 milyon TL'lik yeni destek ödemesinin bugün hesaplara yatacağını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilere yeni destek ödemesi için müjdeli haberi verdi. Deprem bölgesini ziyaret eden Bakan, Yumaklı, yeni destek ödemesinin bugün hesaplara yatacağını duyurdu.

DESTEK ÖDEMELERİ BUGÜN HESAPTA

Deprem bölgesi Malatya’da son çalışmaları denetleyen Bakan Yumaklı, destek ödemeleri için açıklamada bulundu. AK Parti iktidarında geçen 21 yılda çiftçilere 845 milyar liralık destek ödemesi yapıldığını hatırlatan Yumaklı, 2023 yılında 47 milyar TL'lik tarımsal destek ödemesi yapıldığını belirtti. Yumaklı, bugün çiftçilerin hesabına 630 milyon TL'nin daha aktarılacağını söyledi.

Yumaklı şu ifadeleri kullandı:

"Bugün de çeşitli kalemlerden oluşmak üzere 630 milyon TL'yi üreticilerimiz hesaplarına aktarmış oluyoruz, bunun müjdesini de buradan vermiş olalım.

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ İÇİN ÇALIŞMA TAMAM

Hububat grubu için uygulamasına geçen yıl başlanan mazot ve gübre destekteğinde gelecek yılda yapılacak ödemenin öne çekilmesi içinde çalışmalar tamamlandı. Bu kapsamda yaklaşık 11.2 milyar lira çiftçilerimizin Ziraat Bankası kartlarını tanımlanmış oldu. Bu uygulamayı diğer ürünler için de yaygınlaştırılmış olacağız."

Çiftçilere peş peşe müjde! Bakan Yumaklı duyurdu: Destek bugün hesapta, büyükbaş dağıtımı da başlıyor

BÜYÜKBAŞ HAYVAN DAĞITIMI BAŞLIYOR

Deprem bölgesi için seferber olduklarını belirten Bakan Yumaklı destek ödemelerinin öne çekildiğini söyledi. Yumaklı, 3 bin 249’u Malatya'da olmak üzere toplam 43 bin 317 küçükbaş hayvanın dağıtımını tamamladıklarını belirtti. Yine bölgede bin 347’si Malatya'da olmak üzere toplam 26 bin 273 arılı kovanı da depremzede üreticilere verdiklerini söyledi.

Yumaklı, “İnşallah bugün de depremde büyükbaş hayvanlarını kaybetmiş olan telef olmuş olan üreticilerimize yaklaşık 5 bin 809 adet büyükbaş hayvan dağıtımını bütün Türkiye'de başlıyoruz. Biz de bunun başlangıcını Malatya'da yapmak üzere buraya geldik. Yaklaşık Malatya'da da 550’ye yakın büyükbaş hayvanın da dağıtımını bugün Malatya'da gerçekleştirmiş olacağız" şeklinde konuştu. 

TARIMSAL ARAZİLERİN SULANMASI

Malatya’da tarımsal arazilerin sulamaya açılması adına halihazırda 37 adet proje bulunduğunu ifade eden Yumaklı, şunları söyledi:

“Malatya'da devlet su işlerimizin takibinde olan bunlarla ilgili çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Bu yılın sonuna kadar Malatya'da yaklaşık 2 milyon fidanın toprakla buluşmasını da sağlamış olacağız. Ve ayrıca Malatya'ya bir adet bal ormanı da kurmuş olacağız. Yine yaklaşık Malatya'da 449 aileye 60 milyon OR-KÖY kredisini de sağlamış olacağız hibe desteğiyle birlikte. Yine eko turizm alanlarının tesisi ile doğa turizminden faydalanmasını sağlayacağız.”

İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı ambargo ve saldırılara da değinen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Gazze'de bir insanlık dramı yaşandığını ve çocuk kadın genç demeden sivillerin hedef alındığı bu saldırıların bir an önce sonlanmasını dilediklerini söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...