Akaryakıta özel indirim: Ziraat Bankası komisyon desteğini duyurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Akaryakıta özel indirim: Ziraat Bankası komisyon desteğini duyurdu

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlara rağmen yüksek komisyon oranı nedeniyle zorlanan bayi ve istasyonlara Ziraat Bankası'ndan özel destek geldi. Ziraat Bankası, akaryakıtta komisyon indirimini duyurdu.

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan yükselişlerin ardından vatandaş kredi kartına sarılırken, bayi ve istasyonların kâr marjları bankaların komisyon ücretleri karşısında eridikçe eridi. Akaryakıt sektöründen EPDK'ya komisyon ücretleri için çağrı gelirken, Ziraat Bankası'nda sektöre özel destek geldi. Kamu bankası, akaryakıtta komisyon ücretlerini indirdi.

AKARYAKITA ÖZEL İNDİRİM

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Ziraat Bankası, akaryakıt sektöründe üye iş yerlerine özel olarak belirlediği fiyat ve ücretler ile maliyet avantajı sundu. Ziraat Bankası Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Sağlık, kredi kartı ve banka kartı ile yapılacak akaryakıt alımlarımda, firma maliyetlerinin azaltılmasına katkıda bulunmak için üye iş yeri komisyon oranları ve POS ücretlerinin, iş yerinin tercihine göre üç farklı modeldeki özel fiyatlama seçenekleri ile belirlenebileceğini belirtti.

AMAÇ SÜRÜCÜLERİN DESTEKLENMESİ

Banka, bu sayede akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren iş yerlerinin, dolayısı ile son tüketicinin desteklenmesi hedeflendiğini belirtiyor. Sağlık, "Her firma ve bayi kendi özel koşullarına uygun olan fiyatlama modelini tercih ederken, bu uygulama kapsamında bankamız kartları Ziraat BANKKART'a özel yüzde 1,59'a varan avantajlı fiyatlama koşullarından yararlanma imkanı da bulabilecektir. Ayrıca firmalarımız için avantajlı faiz oranlarıyla DBS ve indirimli komisyon oranı ile teminat mektubu imkanları da sunulmaktadır. Ziraat Bankası, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ülkemiz ekonomisinin güçlendirilmesine katkı sağlamaya ve müşterilerimizin yanında olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...