Dijital elçilerle sanayiyi dönüştürüyor! Firmalar maliyetlerini düşürüp tasarruflarını artırıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dijital elçilerle sanayiyi dönüştürüyor! Firmalar maliyetlerini düşürüp tasarruflarını artırıyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Geçtiğimiz yıl ‘OSB Dijital Dönüşüm Programı’ ile 1.000 dijital elçi ve 400 işletmeye ulaşan Vodafone Business, ikinci dönemde 1.000 yeni dijital elçi ve 500 işletmeye daha ulaşarak sanayinin Endüstri 4.0’a geçişini hızlandıracak

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - KOBİ ve işletmelerin dijital dönüşümlerine öncülük eden Vodafone Business’ın Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve Yıldız Teknik Üniversitesinin iş birliği ile başlattığı ‘OSB Dijital Dönüşüm Programı’nda ikinci dönem başlıyor. İlk senede 1.000 dijital elçi, 400 işletmeye ulaşan Vodafone Business, 40 milyon liralık tasarruf sağlamıştı. Vodafone Business yeni dönemde ise 1.000 yeni dijital elçi ile toplam 2.000 kişiye ve 500 işletmeye ulaşmayı hedefliyor. Eğitim programında Dijital Dönüşümün Sanayi ve KOBİ’lere Etkisi, Dijital Strateji ve Dijital İş Modelleri, Endüstri 4.0, Nesnelerin İnterneti (IoT), Bulut Bilişim ve 5G, Siber Güvenlik, Yapay Zekâ, Makine Öğrenmesi, Derin Öğrenme, Üç Boyutlu Yazıcı, Blokzincir, Dijital Liderlik, Dijital Kültür ve Dijital Pazarlama gibi konular yer alacak. Program ile Endüstri 4.0’a giden yolda dijital altyapının oluşturulmasını sağladıklarını belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu “Programımızın ilk döneminde OSB’lerde şirketlerin dijitalleşmesine katkı sağlayarak, işletmelerimizi geleceğe taşımada çözüm ortağı olmuştuk. Programımızın ikinci dönemindeyse OSB’lerin dijital çağa ayak uydurmasını hızlandırmak ve şirketlerimizi çağın gerekliliğine hazırlamak hedefiyle 1.000 kişiye eğitim verirken, 500 işletmeye dokunmak istiyoruz. Yeni dönemde hedefimiz, büyük ya da küçük fark etmeksizin OSB’lerdeki bütün işletmelerimizin yanında olabilmek” dedi. 

"81 İLİMİZDE TOPLAM 400 OSB'MİZ VAR"

Türkiye’deki sanayi üretiminin yüzde 45’inin OSB’ler tarafından gerçekleştirildiğinin altını çizen OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü de planlı sanayileşmede OSB’lerin çok önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. Türkiye’de OSB olmayan şehir kalmadığının altını çizen Kütükcü “81 ilimizde toplam 400 OSB’miz var. 67 bin sanayi işletmesinin faaliyet gösterdiği OSB’lerimiz, ülkemizin toplam sanayi üretiminin yüzde 45’ini gerçekleştiriyor. OSB’lerimiz 2 milyon 620 bin kişiye de doğrudan istihdam sağlıyor. Türkiye’nin üreten gücü olarak üretiminin yanı sıra, mesleki eğitimden teknolojiye, ihracattan dijitalleşmeye kadar çok geniş bir yelpazede ülkemizin kalkınmasında kritik bir rol üstleniyoruz. Bu noktada dijitalleşme de en önemli çalışma başlıklarımız arasında yer alıyor. Vodafone Business ve Yıldız Teknik Üniversitesi ile hayata geçirdiğimiz ‘Dijital Dönüşüm Programı’ ile OSB’lerde yer alan şirketlerdeki dijital elçi sayısı 2.000’e ulaşacak. Hedefimiz, OSB’lerimizin Türk sanayiinin dijitalleşmesine liderlik etmelerini sağlamak” diye konuştu.
Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Keskin ise üç hafta boyunca işletmelere üretken yapay zekâdan dijital pazarlamaya kadar kapsamlı eğitimler verecekleri, eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika takdim edileceğini bildirdi. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR TEKNOLOJİ İLE DAHA KOLAY KREDİ

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, Balıkesir OSB’de TEİAŞ ile yaptıkları dijital dönüşüm uygulamaları ile 65 firmanın dönüşümünü gerçekleştirdiklerini belirterek “Firmalar elektrik altyapısında otomasyon ile enerjide yüzde 20-30 tasarruf sağladı. Aynı şekilde Kurt Kumaş ve Okursoy verimliliği artırdı. Teknolojik çözümleri paket hâlinde sunuyoruz. Firmalar kullandığı kadar ödüyor” dedi. Teknolojik çözümlerin sürdürülebilirlik modülleriyle geldiğini ifade eden Kestioğlu, bu çözümleri kullanan firmaların krediye erişiminin de kolaylaştığını söyledi.

% 4  İmalat sektörünün millî gelire katkısı

% 3 Dijitalleşmedeki 1 puan artışın GSYH’ye katkısı

26  Dijitalleşmedeki bir puan artışın ekonomiye katkısı

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...