Doğalgaza zam gelecek mi?

Doğalgaza zam gelecek mi?
Başlık ResmiDogalgaza zam gelecek mi?

Bakan Taner Yıldız, son dönemde dolar kurundaki hızlıartışa rağmen doğalgaz fiyatlarında artış yapmayı düşünmediklerini söyledi.

Kaydet
|
Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği tarafından düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız "Dolar paritesinin 2.73 lira olması Enerji Bakanlığı'nın hoşlanmadığı bir durum. Maliyetlerimizi tahrik eden bir unsurdur ama buradan gelen maliyet farkını vatandaşa sirayet ettirmeden devam ettirmeyi düşünüyoruz" dedi.

4 bin MW'lık yeni tesis

Gerek Cumhurbaşkanlığı gerekse yerel seçimlerde hiçbir sandıkta elektrik kesintisi nedeniyle oy sayılamaması gibi bir durum yaşanmadığını belirten Yıldız, şöyle konuştu: "Buradan özellikle bir kısım partilere çağrım olacak. Bizler Türkiye'yi geliştirmeye, büyütmeye çalıştıkça bir kısım komplikasyonların olacağının farkındayız. Yaklaşık 8 yıldan bu yana büyüme hızı yüzde yarımlar civarında olan ülkeler var. Ne bir tuğla koyması gerekiyor ne de bir taş eksiltmesi. Sistem kendi kendine işleyebiliyor ama Türkiye böyle değil. Önceki yıl 7 bin, geçen yıl 5 bin megavat yeni üretim tesisi kurulmuş. İçinde bulunduğumuz yılın ilk 4 ayında bin megavatı geçmiş, kurulu gücüyle beraber. 2015 yılını inşallah 4 bin megavatlık yeni bir tesisle, yeni bir kurulu güçle bitirmiş olacağız. Bir yıl içinde yaklaşık 15 ülkenin kurulu gücü kadar, Türkiye'ye yeni kurulu güç ekliyorsunuz."

STAR

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.