Dolar kurunda tarihi zirve, emin adımlarla ilerliyor! Uzmanlar öne çıkan seviyeyi açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dolar kurunda tarihi zirve, emin adımlarla ilerliyor! Uzmanlar öne çıkan seviyeyi açıkladı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dolar kuru yeni ayda yükseliş serisini emin adımlarla sürdürüyor. 28 TL sınırını zorlayan Dolar/TL, bugün bir kez daha tarihi zirveye yükseldi. Gözler ABD istihdam verilerine çevrilirken uzmanlar öne çıkan seviyeleri açıkladı. İşte döviz kurlarında son durum...

Fed'in faizleri artıracağı endişesiyle dolar uluslararası piyasalarda tüm yatırım araçlarına karşı değer kazanmaya devam ediyor. Dolar için gözler bugün ABD tarım dışı istihdam verilerine çevrilirken, yurt içinde Dolar/TL yükselişini emin adımlarla sürdürüyor. Yükselişine hız veren Dolar/TL, yeni rekor seviyesini test etti.

DOLAR ZİRVEDEN DÖNDÜ, GÖZLER ABD'DE

Fed'in faizleri uzun süre yüksek seviyelerde tutacağına dair beklentiler ile uluslararası piyasada güç kazanan dolar endeksi, kasım ayından bu yana en güçlü seviyesi olan 107,2'ye yükseldi. Daha sonra endeks,106 puana doğru geri çekildi. Dolar için bugün kritik ABD tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Fed‘in gelecek aylardaki yol haritasını belirleyecek kritik veri öncesinde endeks 106,53 puandan işlem görüyor.

ALTINDA BASKININ KALKMASI ÇOK ÖNEMLİ

ABD'de tarım dışı istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektör istihdam verileri açıklanmasıyla tahvil getirileri düşüşe geçti. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvilinde getiri yüzde 4,733'e gerilemişti. Tahvillerin düşüşüyle altın fiyatları baskının kısmen azalmasıyla toprlanmaya başladı. İstihdam raporunda ekonominin Eylül ayında ağustos ayına göre daha az iş eklediğini göstermesi bekleniyor. Eğer beklenen düşük bir veri söz konusu olursa dolar ve tahvil getirilerinde zayıflama söz konusu olacak.

DOLAR/TL EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

Merkez Bankası'nın sürpriz faiz kararıyla yüzde 7 düşüş yaşayan Dolar/TL, Eylül ayında piyasalarla aynı doğrultuda gelen faiz kararı ve enflasyonun giderek tırmanmasıyla 28 TL'ye doğru emin ve hızlı adımlarla ilerliyor. Salı günü rekor seviyesini 27,9577 TL'ye kadar çıkaran dolar kuru, yeni güne günlük bazda yüzde 0,7’den fazla yükseldi ve 27,78 TL seviyesine ulaştı. Dolar/TL an itibarıyla 27,61 TL seviyesinde bulunuyor.

EURO KRİTİK EŞİĞİ AŞTI

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, ECB faiz oranlarının gerektiği sürece, yeterince kısıtlayıcı seviyelerde tutulacağı sinyaliyle, atağa kalkan Euro ise yükselişe devam ediyor. 29 TL eşiğini aşan Euro/TL, yeni güne 29,167 liradan başladı. Euro kuru, açılış dakikalarında 29,0275 liradan işlem gördü.
 
İstanbul Kapalıçarşı'da 27,6050 liradan alınan dolar 27,6070 liradan, 29,0780 liradan alınan euro ise 29,08 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 27,55 liradan, euro ise 28,98 liradan satılmıştı.

DOLAR TL İÇİN UZMAN YORUMLARI

Ahlatcı Yatırım'ın günlük bültenine göre ABD istihdam verisi öncesinde dolar diğer para birimleri karşısında yükselişlerini sınırlandırırken kur tarfında 27,50TL üzeri fiyatlama gözleniyor. Dolar/TL'de teknik olarak, sınırlı hareketlerin görüldüğü kurda 27,60TL seviyesi üzerinde kalıcılığın devam etmesi durumunda 27,70TL ve 27,75TL direnç bölgeleri izlenebilir. Geri çekilmelerde 27,50TL ilk destek olarak karşımıza çıkacak, bu seviye altında 27,40 TL ve 27,30TL diğer bölgeler olarak takip edilecek.
 
GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ
 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 
Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...