Dolar ve altın borcu olanlara kritik uyarı: İslam Memiş ‘bu yıl son defa olacak’ diyerek tarih verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dolar ve altın borcu olanlara kritik uyarı: İslam Memiş ‘bu yıl son defa olacak’ diyerek tarih verdi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bugün küresel piyasaların gözü akşam saat 22.00’da açıklanan FED faiz kararına çevrildi. ABD Merkez Bankası’nın faiz kararı ile altın fiyatlarının yönü belirlenmiş olacak. Kritik karar öncesi Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten önemli bir uyarı geldi. FED faiz kararı sonrası ibresini yukarı çevireceğini belirten Memiş, ‘bu yıl son defa olacak’ diyerek tarih verdi. Dolar ve altın borcu olanlar dikkat.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. FED faiz kararı öncesi yatırımcılara kritik uyarılarda bulunan Memiş, faiz kararı sonrası altın fiyatlarının yükseleceğini belirtti. 

FED FAİZ KARARI NE YÖNDE OLACAK?

FED faiz kararı bu akşam saat 22.00’da açıklanacak. Aynı zamanda Cuma günü ABD'de tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Bu veri de Fed'in faiz politikasına dair ipuçları verecektir.

Fed'in pas geçme olasılığı var. Piyasalar bunu yüzde elli şekilde fiyatladı. Mart ayında 25 baz puanlık faiz artırımı yapabilir. 2024'ün ikinci yarısında faiz indirimine gideceği beklentisi var.

“SON DEFA OLACAK” 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kritik faiz kararı öncesi altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmelerini yorumladı. Altında ibrenin yukarı yönlü olacağını ifade eden Memiş, şunları söyledi:

“Yılın son baskılanmasını ise Ocak ayı olarak görebilirsiniz. 2000 dolar seviyesi orta ve uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatı vermekte. Ons altındaki bu baskılanma elinde dolar bulunduranlara altın alması için fırsat veriyor.

Dolar ve altın borcu olanlara kritik uyarı: İslam Memiş ‘bu yıl son defa olacak’ diyerek tarih verdi

ALTIN BORCU OLANLAR DİKKAT! İSLAM MEMİŞ TARİH VERİP UYARDI 

Fed sonrası tekrar yükseliş trendinde bulunan bir altın göreceğiz.Gram altın Fed'e kadar 2050-2040 TL destek seviyesini takip ediyor olacağım. Özellikle düğün yapacaklar, altın borcu olanlar bu haftayı kaçırmamalı. Yılın son alım fırsatları olarak değerlendirilmeli. Gram altın tarafında tekrar 2070 TL seviyesini hedef alan bir yükseliş göreceğiz. Ondan sonra ise kademeli olarak dalgalı seyir göreceğiz.

Dolar ve altın borcu olanlara kritik uyarı: İslam Memiş ‘bu yıl son defa olacak’ diyerek tarih verdi

Ama ondan sonraki hedef 2090-2150 TL yaz aylarında 2500-2070 lira yılın son çeyreğinde ise 3000 lira seviyesini beklemeyi sürdürüyorum. Altın almak için fırsat kollayanlar Fed'e kadar vakit var. Bu süreç içerisinde altın almak isteyenler bunu fırsata çevirebilir.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...