Döviz kurlarında gözler Merkez Bankası'nda: Dolar ve euroda rekor başlangıç

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Döviz kurlarında gözler Merkez Bankası'nda: Dolar ve euroda rekor başlangıç

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası'nın Temmuz ayı para politikasına ilişkin alacağı karar öncesinde döviz kurlarında yükseliş sürüyor. Kritik haftaya rekor artışla başlayan Euro, 30 TL'ye yaklaşarak tarihi zirvesini yineledi.

Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığındaki Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, geçen politika faizini 650 baz puan artırılarak yüzde 8,50'dan yüzde 15'e yükselti. Merkez Bankası 27 ay sonra ilk kez faiz artışına giderken, bu hafta Temmuz ayı faiz kararı açıklanacak. Perşembe günü açıklanacak karar öncesinde döviz kurlarında hareketlilik sürüyor. Euro, haftaya tarihi zirveyi görerek başladı.

DOLAR/TL'DE YENİ REKOR

TCMB'nin faiz kararı sonrasında tüm zamanların rekorunu kıran dolar, 26 lirayı aştı. Geçen hafta en yüksek 26.20 TL'yi gören dolar kuru ABD Enflasyon verisinin açıklandığı kritik haftayı 26.14 TL'den kapattı. Dolar/TL Merkez Bankası'nın PPK toplantısı öncesinde 26,25'i aşarak yeni rekor seviyesini test etti. Haftaya 26,1540 TL'den başlayan dolar kuru, saat 09:00 itibarıyla 26.23 TL'den işlem görüyor. 

Ahlatcı Yatırım'ın haftalık bültenine göre dolar kurunda 26.30-26.40 TL direnç bölgesi olarak takip ediliyor. 26.10 TL'nin altındaki fiyatlanmalarda ise 26.00 ve 25.90 destek seviyesi olarak izleniyor.

Döviz kurlarında gözler Merkez Bankası'nda: Dolar ve euroda rekor başlangıç

EURO HAFTAYA TARİHİ REKORLA BAŞLADI

Dolara kıyasla yatırımcısına en çok kazandıran yatırım araçlarından olan Euro, yeni haftaya tarihi rekorla başladı. Merkez Bankası'nın kararının ardından ilk kez 29 TL sınırını aşan Euro/TL bu sabah 29,77 seviyesini gören para birimi, tarihi zirvesine ulaşmış oldu. Saat 09:00 itibarıyla kur, 29.45 TL'den işlem görüyor.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYINIZ

GRAM ALTIN BUGÜN KAÇ TL?

Altın fiyatları, geçen hafta ABD'den gelen veriler doğrutultusunda yön buldu. ABD enflasyon verisiyle güçlenen Ons altından destek bulan gram altın atağa kalktı. Gram altın geçen hafta 1650 TL ile tarihi zirvesini yineledi.1642 TL'den kapanış yapan gram altın bir haftada yüzde 1.86 değer kazandı. Yıl başından bu yana kazanç ise yüzde 50'yi aştı.

Altının gramı yeni haftaya 1640-1645 TL seviyesinden başladı. Saat 09:00 itibarıyla gram altın, 1643 TL'den işlem görüyor. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Döviz kurlarında gözler Merkez Bankası'nda: Dolar ve euroda rekor başlangıç

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...