Ekmek fiyatı 10 TL mi oluyor? Fırıncılar Federasyonundan zam açıklaması geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ekmek fiyatı 10 TL mi oluyor? Fırıncılar Federasyonundan zam açıklaması geldi

Ekonomi Haberleri

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğin 10 lira olacağına yönelik iddialara cevap verdi. Asgari ücretin zammı zorunlu kıldığını belirten Balcı, ekmek zammı için oran verdi.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, ekmek fiyatına zam isteyerek "10 TL olması şart” demişti. Kolivar'ın açıklamalarının ardından ekmeğin 10 lira olacağına yönelik iddialara cevap Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'dan geldi. Balcı söz konusu değil diyerek yeni zam oranı verdi.

"ASGARİ ÜCRET EKMEĞE ZAMMI ZORUNLU KILDI"

Haberlercom'da yer alan habere göre asgari ücrete yapılan zammı ve un desteğinin kesildiğini hatırlatan Halil İbrahim Balcı zammın artık zorunlu olduğunu vurguladı. Balcı şunları söyledi:

 "Ekmek fiyatının 10 lira olması söz konusu değildir. Un desteğinin kesilmesi, asgari ücret zammı ve işletme giderlerindeki artış ekmek fiyatının artması için zaruriyet oluşturdu."

Ekmek fiyatı 10 TL mi oluyor? Fırıncılar Federasyonundan zam açıklaması geldi

"KİLOGRAMININ 35,5 LİRANIN ÜZERİNDE OLMAMASI İÇİN AÇLIŞIYORUZ"

En makul fiyatı illerde oda başkanları kendi illerindeki giderlere göre maliyet hesabı yaparak müracaat edecekler. Türkiye'nin tüm illerinde ekmeğin kilogramının 35.5 liranın üzerinde olmaması için çalışıyoruz."

Balcı'nın açıklamalarına göre ortalama olarak 250 gram ekmek 9 TL'den, 240 gram ekmek 8 TL'den 210 gram ekmek ise 7.50 TL'den satılacak.

Kaynak: Haberlercom

Derleyen: Türkiye Gazetesi

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
...23 Haziran 2023 12:42

Yakında 10 olur

Sonraki Haber Yükleniyor...