Kredi kartı kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! TCMB kararı 1 ay öne çekti, azami oran yükseldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kredi kartı kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! TCMB kararı 1 ay öne çekti, azami oran yükseldi

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası, politika faizi kararı sonrasında kredi kartı kullanan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren bir karara daha imza attı. Merkez Bankası, azami faiz oranında bir ay erken artışa gitti.

Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığında dün ilk kez toplanan Merkez Bankası beklentiler doğrultusunda 6.5 baz puan artışa giderek politika faizini 8.5 baz puandan 15 baz puana yükseltti. Faiz karar sonrasında döviz ve emtia fiyatlarında rekor artışlar görülürken, bir artış da kredi kartı faiz oranlarında yaşandı. 

KREDİ KARTLARINDA YENİ DÖNEM

Ekonomim gazetesinde yer alan habere göre Merkez Bankası tarafından daha önce Temmuz ayında da geçerli olacağı ifade edilen kredi kartı azami faiz oranı yüzde 1.91’e yükseltildi. 

Kredi kartlarına uygulanacak azami faiz oranı her ay Merkez Bankası tarafından ilan edilen ‘referans faiz oranına’ 0.55 puan eklenerek belirleniyor. Resmi Gazete’de yayımlanan Merkez Bankası tebliği ile referans faiz 0.88’den 1.36’ya yükseltildi. Buna göre yüzde 1.36’ya 0.55 puan eklenmesiyle Temmuz ayından itibaren kredi kartına uygulanacak azami faiz oranı yüzde 1.91’e yükseltilmiş oldu.

ARTIŞ BİR AY ÖNE ÇEKİLDİ

Merkez Bankası Temmuz ayı için geçerli olan referans faizini aslında daha önce 0.88 olarak ilan etmişti. Yani Temmuz ayında kredi kartı azami faiz oranı yüzde 1.36 olarak devam edecekti. Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ’de değişiklik yapılarak, normalde Ağustos ayında uygulanması gereken faiz artışı Temmuz’a çekildi.

Kaynak: Ekonomim

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...