ABD'deki ekonomik kriz McDonald's'ı vurdu: Ofisler kapatıldı, işten çıkarmalar başlıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD'deki ekonomik kriz McDonald's'ı vurdu: Ofisler kapatıldı, işten çıkarmalar başlıyor

Ekonomi Haberleri

ABD'de yükselen ekonomik kriz McDonald's'ı da vurdu. Dünya çapındaki en ünlü fast food zincirlerinden biri olan McDonald's'ın, çalışanlarına gönderdiği e-posta ile pazartesiden çarşambaya kadar evden çalışmalarını istediği ve işten çıkarmaya gitmeye hazırlandığı ifade edildi.

Küresel ekonomik krizin etkileri, son haftalarda ABD'de gözle görülür şekilde arttı. Silvergate, Silicon Valley ve Signature Bank'ın iflaslarını açıklaması sonrası ülkedeki panik artarken, bu kez yeni bir iflas söylentisi gündeme oturdu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; dünya çapındaki en ünlü fast food zincirleri arasında kabul edilen McDonald's'ta büyük bir ekonomik kriz yaşandığı ortaya çıktı. ABD'li hızlı servis restoran zinciri McDonald's'ın bu hafta ABD ofislerini geçici olarak kapattığı ve işten çıkarmaya gitmeye hazırlandığı iddia edildi.

FİYATLAR ELEŞTİRİ KONUSUYDU

Artan menü fiyatları ile son aylarda şikayet konusu olan, yakın döneme kadar 2-4 dolar arasında satılan menülerin 16 dolar üzeri fiyatlara çıkması ile sosyal medyada tepki çeken McDonald's, işten çıkarmalara başlıyor. Wall Street Journal'ın haberinde, Chicago merkezli restoran zincirinin geçen hafta ABD'li çalışanlarına ve bazı uluslararası personeline e-posta göndererek pazartesiden çarşambaya kadar evden çalışmalarını istediği belirtildi.

İŞTEN ÇIKARMALAR BAŞLIYOR

Haberde, şirketin, çalışanlarından genel merkezde satıcılarla yapacakları toplantıları ve diğer tüm yüz yüze toplantılarını iptal etmelerini istediği bilgisi verildi.

Söz konusu e-postada, 3 Nisan'da başlayacak haftada şirket genelindeki pozisyonlar ve personelle ilgili önemli kararların iletileceğinin bildirildiği, ancak kaç kişinin işten çıkarılacağına dair bilgi olmadığı ifade edildi.

McDonald's Üst Yöneticisi Chris Kempczinski, ocak ayında yaptığı açıklamada, şirket personelinin bir kısmının işten çıkarılmasının planlandığını kaydetmişti. (AA)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...