Emekli maaşına zam karara bağlandı! Erdoğan-Bahçeli zirvesi sonrası SGK Uzmanından ilk yorum

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin emekli maaşına seyyanen zamma ilişkin görüşmesi sona erdi. Görüşmede zam karara bağlandı. Milyonların merak ettiği zirve sonrasında SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan ilk yorum geldi.

Milyonlarca emekli aylıklarına ne kadar zam yapılacağını merakla bekliyor. Emekli memur aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasına yönelik düzenlemeleri içeren teklif dün Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. SGK ve Bağ-Kur emeklilerini ilgilendiren maddeler görüşülmeye devam ediyor. Meclis'te kritik süreç devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli bugün seyyanen zam gündemiyle bir araya geldi. Zirvede emekliye zam karara bağlandı. Milyonların merak ettiği zirve sonrasında SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan ilk yorum geldi. 

BAHÇELİ'DEN 8 BİN TL SEYYANEN ZAM TALEBİ

MHP lideri Devlet Bahçeli TBMM'deki grup toplantısında seyyanen zam çağrısı yaptı. Yapılan yüzde 25 zammın yeterli bulunmadığını belirten Bahçeli "Açık ve samimi teklifimiz, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimizdir" şeklinde konuştu. 

AK PARTİ'DEN YEŞİL IŞIK 

Devlet Bahçeli’nin emekli maaşlarına zam talebine AK Parti’den yeşil ışık geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, çalışanların özlük haklarının artırılması ve enflasyona ezdirilmemesi konusunda çabalarının olacağını söyledi. Bahçeli'nin çağrısına ilişkin ise "Mümkündür, bu manada çalışanlarımızın özellikle enflasyona ezdirilmesi, özlük haklarının artırılması noktasında çabamız olacaktır. Ancak bütçe imkanları dediğimiz denge var" şeklinde konuştu.

Emekli maaşına zam karara bağlandı! Erdoğan-Bahçeli zirvesi sonrası SGK Uzmanından ilk yorum

BEŞTEPE'DE KRİTİK GÖRÜŞME

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin seyyanen zam çağrısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, ittifak ortağı Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı. İsveç'in NATO üyeliği başta olmak üzere emekli aylıklarına seyyanen zammın görüşüldüğü zirve 1 saat sürdü.

Görüşme sonrasında taraflardan bir açıklama yapılmazken, Bahçeli ve Erdoğan görüşmesini yerinde takip eden TGRT Haber muhabiri Buğra Olaç'tan dikkat çeken bilgiler geldi.

Olaç, herhangi bir açıklama yapılmasa da, emekliye zammın karara bağlandığın söyledi. Olaç şu ifadeleri kullandı:

"Emekli maaşları ana gündem maddesiydi. Önümüzdeki süreçte Meclis’teki görüşmesi devam eden Torba Kanun’da bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı, emeklilerin maaşlarına zam oranlarında bir değişikliğe gidilip gidilmeyeceği veya seyyanen bir zam yansıtılıp yansıtılmayacağı görüşmede karar bağlandı. Görüşmenin ardından bir açıklama yapılmadı ama beklentiler bu konuyla ilgili bir değişikliğin Meclis’e gelmesi yönünde."

Emekli maaşına zam karara bağlandı! Erdoğan-Bahçeli zirvesi sonrası SGK Uzmanından ilk yorum

SGK UZMANI ÖZGÜR ERDURSUN

Zirvenin ardından SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Youtube'da yayınlanan bir canlı yayında ilk değerlendirmede bulundu. En düşük emekli aylığının en az 15 bin TL olması gerektiğini söyleyen Erdursun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplumu ilgilendiren konulardaki hassasiyetine dikkat çekti.

Erdursun, "En makul çözüm Bahçeli'den geldi. Kime soruyorsak, kiminle konuşuyorsak emekli maaşından bahsediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halkın sorunlarıyla yakından ilgileniyor. Görmezden gelmiyor. En çok konuşulan konu emekli aylıklarına yapılacak zam. Bunun farkındalar. Ben bu konuyla ilgileneceklerini ve yüzde 25'te bırakmayacaklarını düşünüyorum. Hiç zam yapmasalar dahi en düşük emekli aylığının 10 bin TL olması lazım" dedi.

AK PARTİ'DEN KULİS:  "EK ZAM OLASI DEGİL"

NTV Ankara temsilcisi Özgür Akbaş, Bahçeli ve Erdoğan'ın görüşmesine ilişkin bilgileri paylaştı. Akbaş, "Görüşmenin ardından tabi beklentiler yine yükseldi ama AK Parti grubundan aldığımız bilgiler emekliye ekstra bir zammın yapılmasının oldukça güç olduğunu gösteriyor." dedi.

Akbaş devamında "Hatta bu konuda Memur-Sen Başkanı Ali Yalçındağ’da TBMM’deydi. AK Parti grubunu ziyaret etti, grup başkanvekilleri ile görüştü ve memur emeklisine de seyyanen zam yapılmasını istedi ancak bütçe olanaklarının buna çok el vermediği cevabını aldı." ifadelerini kullandı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fevzi20 Temmuz 2023 15:08

Emekli sandığı emeklilerin maaşı en az 15.000 tl olası elzemdir. Diğer emeklilerin maaşı 10.500 tl civarında olması gerekir. Adalet li olmak gerekirse 8.077.00 tl acilen emeklilere yansıtması mecburi dir.

Emine18 Temmuz 2023 11:33

Sayın Cumhurbaşkanım ne olur en az 10000 tl olsun. Yada askeri ücretle eşit olsun..hep yanınızda olduk.bize fazlası yakışır. Reisimize güveniyorum.

Ömer18 Temmuz 2023 11:28

En düşük 15 bin istiyoruz 22 bin demedik

Mevlüt 17 Temmuz 2023 13:46

Bu emekli maaşları ile emekli aç kalır

Servet 17 Temmuz 2023 12:15

Emekli maaşının en az 15 tl olmasını istiyoruz

Yeter artık bizi kucumsediginzediginiz17 Temmuz 2023 12:13

Heryere herkese emekliye gelince kök hesap biz alamiycaz ölelim önemli değil degilmi hiç bu kadar daralmadik

Hülya 16 Temmuz 2023 23:32

7500 le nasıl geçineceğiz Milletvekilleri kendi maaşlarına gelince yükseltiyor.Emekliye gelince mi yok.Çok yazık.lütfen sesimizi duyun

Ömer 16 Temmuz 2023 13:09

Allahtan sağlıklı devletten maaş istiyorum

ÇETİN 16 Temmuz 2023 11:24

EMEKLİ MAAŞİ YÜKSELMESİNİ İSTİYORUM

Sonraki Haber Yükleniyor...