Emekli maaşına zamda hükümet vites yükseltti: Bakanlar zam için toplanacak: İşte masadaki 3 formül

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi, Sabah
- Güncelleme:
Emekli maaşına zamda hükümet vites yükseltti: Bakanlar zam için toplanacak: İşte masadaki 3 formül

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi, Sabah

Emekli maaşlarına yapılacak zamda hükümet vites yükseltti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Fazla uzamaz, en yakın zamanda" sözlerinin ardından bakanların Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında zam için toplantı yapacağı öğrenildi. Bürokratlar toplantı için hazırlanırken, masadaki 3 formül ortaya çıktı.

Milyonlarca emekli hem ara zam hem de 5 bin TL'lik ikramiye için gün sayıyor. Memur, SSK ve Bağ-Kur emeklileri maaşlarında yapılacak yeni düzenleme için gözler 1 Ekim'de açılacak Meclis'e çevrilirken, çalışmayı yürüten bakanlıkların çok yakında toplantı yapacağı öğrenildi.

BAKANLIK DÜZEYİNDE TOPLANTI YAPILACAK

Sabah Gazetesi'nden Faruk Erdem'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, önümüzdeki haftalarda toplantı yapmaya hazırlanıyor.

Emekli maaşı ek iyileştirme çalışması için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ile bir araya gelecek.

EMEKLİ MAAŞINA ZAM İÇİN 3 FORMÜL MASADA

Bürokratlar bakanlık düzeyinde yapılacak bu toplantı için hazırlıklarını sürdürüyor. Emeklilere zam konusu, Meclis'e gelecek 2. Torba yasa ile gelecek. Emekli zammı için 3 formül öne çıkıyor. Emeklilerin hem kök aylıkları artıracak hem en düşük emekli aylığı ödemesini yükseltecek formüller masada bulunuyor.

Birinci formül emeklilerin tamamına bir oransal artış yapılması. Bu artış refah payı şeklinde yansıtılabilir. Buna göre Temmuz ayında refah payı ile birlikte yüzde 25 zam alan emeklilere ilave bir artış daha yapılmış olacak.

Emekli maaşına zamda hükümet vites yükseltti: Bakanlar zam için toplanacak: İşte masadaki 3 formül

İkinci formül ise kök maaşlara yapılacak bir seyyanen artış şeklinde düşünülüyor. Burada Temmuz ayında kök maaşı 7.500 TL'nin altında kalan emekliler yüzde 25 zam almış kök maaşları artmış ancak ellerine geçen para 7.500 TL'de kalmıştı. Bu durumun düzeltilmesi de sağlanmış olacak. Burada seyyanen artışın kademeli olarak artırılması da söz konusu olabilir. En düşük maaştan başlayarak bir kademe artışı gündeme gelebilir.

Üçüncü formülde ise taban maaşın artırılması var. Bilindiği gibi 3.500 TL olan taban maaş önce 5.500 TL'ye ve ardından da 7.500 TL'ye çıkartılmıştı. Bunun altında maaş alan emeklilerin aylıkları 7.500 TL'ye tamamlanarak ödeniyor. Burada Hazine desteği sağlanarak taban maaşa ulaşılıyor. Taban maaşta yapılacak bir artış emeklilerin alacakları en düşük aylığı da yükseltmiş olacak. Böylece Hazine desteği artırılacak ve emeklilere bir iyileştirme yapılmış olacak. Burada konuşulan rakam ise 10 bin lira seviyesi.

SON KARARI ERDOĞAN VERECEK

Bu formüller toplantıda sunulduktan sonra emekli maaşı son şeklini alacak. Ardından ise önce meclis gündemine daha sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacak.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi, Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...