Emekli maaşlarına zam oranı yüzde 35 mi olacak? Bakan Bilgin’den kritik açıklama geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Emekli maaşlarına zam oranı yüzde 35 mi olacak? Bakan Bilgin’den kritik açıklama geldi

Ekonomi Haberleri

Milyonlarca emekli temmuz ayında maaşlara yapılacak zamla ilgili gelişmelere odaklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşlarına yapılacak zam oranı hakkında detayları açıkladı. İşte emekli maaş zammında son gelişmeler...

Türkiye’de milyonlarca emekli ve memur, temmuz ayında maaşlara yapılacak zamla ilgili gelişmeleri takip ediyor. TÜİK tarafından açıklanacak 6 aylık enflasyon verileri dışında maaşlara refah payı güncellemesi yapılacağı konuşuluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu konuda merak edilen yeni ayrıntıları açıkladı.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine ek olarak emekli maaşlarına yapılacak zamda refah payı uygulanacak. Bakan Bilgin, en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL’nin üzerinde olan emekliler için refah payı verileceğini açıkladı. Refah payı zammıyla birlikte Türkiye’de yaklaşık 6 milyon emekli maaşında zam oranı yüzde 35’e çıkabileceği konuşuluyor.

Emekli maaşlarına zam oranı yüzde 35 mi olacak? Bakan Bilgin’den kritik açıklama geldi

EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM TALİMATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşını 7 bin 500 TL’ye çıkarmasının ardından taban maaşın üstünde aylık alanların zam talepleri artmıştı. En düşük emekli aylığı alanlar ile daha yüksek maaş alanlara arasındaki makasın azalmasıyla birlikte yaklaşık 6 milyon vatandaş için yeni zam beklentisi oluştu. Bakan Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli maaşlarında yeni düzenleme yapılması için bizzat talimat verdiğini duyurdu.

REFAH PAYI ZAMMI NASIL UYGULANACAK?

Emekli maaşlarına refah payı katkısı temmuz ayında yapılacak maaş zammına eklenecek. Emekliler böylece temmuz ayında 6 aylık enflasyon harici refah payı zammı alacak. Bu konuda araştırma yapan emekliler, nisan ayı enflasyon verilerinin açıklanmasına kısa süre kala refah payı artışının ne kadar olacağını merak ediyor.

Refah payı, emekli aylığı 7 bin 500 TL’den fazla olan emeklileri etkileyecek. 10 bin TL’ye kadar maaş alanların refah payı daha yüksek oranda olacak. Emekli maaşı için refah payı zammının yüzde 15 ila yüzde 20 civarında olması bekleniyor. TÜİK enflasyon verileriyle birlikte emekli maaşlarına temmuz ayında yüzde 35’e yakın oranda zam yapılabilir.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...