Emeklinin yüzü bu sefer gülecek! SGK uzmanı tarih ve rakam verdi, 5 bin TL seyyanen zam yolda

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Emeklinin yüzü bu sefer gülecek! SGK uzmanı tarih ve rakam verdi, 5 bin TL seyyanen zam yolda

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Milyonlarca emekli maaşlarına yeni bir ek zam beklerken kulislerden sıcak bilgiler gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla emekli maaşlarına yüzde 49.25 oranında zam yapılmıştı. Gelen zam sonrası en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu ancak bu zam vatandaşları tatmin etmedi. Yerel seçimlere doğru yeni bir ek zam beklenirken SGK Uzmanı İsa Karakaş, seyyanen zam için tarih verdi, rakam telaffuz etti. Maaşlara 5 bin TL zam yolda.

Emekli maaşlarına son gelen yüzde 49.25 zam oranının ardından gözler bayram ikramiyesi ve seyyanen zammına çevrildi. Kulislerden peş peşe rakam gelmeye devam ederken gözler resmi açıklamalara çevrildi. SGK Uzmanı İsa Karakaş, emeklilere güzel haberi verdi. Ünlü SGK uzmanı ilk kez net rakam ve tarih verdi. 

EKİM AYINDA YENİ PLAN GÜNDEMDE 

Emeklilere gelecek olan bayram ikramiyesi ve seyyanen zam merak konusu oldu. 14 milyondan fazla emekliyi ilgilendiren kritik zam için ilk kulis bilgileri geldi. . SGK Uzmanı İsa Karakaş, TGRT Haber ekranlarında TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan'ın sorularını cevapladı. 

Emeklinin yüzü bu sefer gülecek! SGK uzmanı tarih ve rakam verdi, 5 bin TL seyyanen zam yolda

Ekim planında yeni bir plana geçileceğini belirten SGK Uzmanı İsa Karakaş, "Emekli maaşları, açlık sınırının oldukça altında kaldı. 15 bin TL'yi aşan sınırların altında. Ankara'daki kaynaklara göre hükümetin elindeki senaryolar şu şekilde: Ekim planı dediğimiz şey. Temmuz ayında, emeklilere kamu işçilerine zam yapıldı. Memurlara ise asgari ücrete oldukça yüksek bir zam yapıldı. Temmuzda, maalesef en düşük alanlar yüzde 25'te kaldı. Emeklilerle ilgili Sayın Cumhurbaşkanı'nın talimatı var. Cumhurbaşkanı'nın Başkan Yardımcısı Sayın Yılmaz'ın başkanlığında bir toplantı yapıldı ve sonuç ne oldu? 5.000 TL'lik bir ikramiye çıktı. Evet.” ifadelerini kullandı.

2024 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Emeklilere verilecek olan bayram ikramiyelerine yönelikte önemli açıklamalarda bulunan Karakaş, “Şu anda hükümet, Ekim planını gündeme getiriyor. Dolayısıyla Ramazan Bayramı ikramiyesinden başlayarak, 10 Nisan'da bayramın ilk günü olduğunu göz önünde bulundurarak, 31 Mart'tan önce şu anda 2.000 TL olan ikramiyenin en az 5.000 TL'ye çıkarılması gündemde." dedi.

Emeklinin yüzü bu sefer gülecek! SGK uzmanı tarih ve rakam verdi, 5 bin TL seyyanen zam yolda

“5 BİN TL SEYYANEN ZAM YOLDA”

Karakaş, seçim sürecine girildiğini belirterek şunları ekledi:

"Eğer kritik bir sürece girilirse, bu 5.000 TL'lik rakamın 10.000 TL'ye kadar çıkabileceğini söyleyebilirim. Ve en önemlisi ne? Hükümetin elindeki en büyük koz nedir? Seyyanen zam kozu burada önemli. Emekliler, bize söz verildiğini söylüyorlar. Temmuz ayında özellikle memur emeklileri, haklı olarak, geriye dönük olarak 12 bin TL alacaklarını belirtiyorlar. Elbette verilen sözlerin yerine getirilmesi gerekir. Ancak, gerçekçi olmak önemlidir. Nasıl mı gerçekçi olmak gerekir?
Şu anda ekonomik durum net. Bir program yürütülüyor. O 8.000 TL - 12.000 TL rakamı mümkün değil zaten. Şu anda konuşulan rakam ne zaman göreceğiz? Seyyanen zam rakamı, en az 4 bin TL civarı veya 5 bin TL civarı olabilir, tüm emeklileri kapsayacak şekilde düşünülüyor."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...