Emekliye 5 bin TL ikramiyede beklenen gün geldi: Cumhuriyet hediyesi bugün hesaplara yatıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Emekliye 5 bin TL ikramiyede beklenen gün geldi: Cumhuriyet hediyesi bugün hesaplara yatıyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Milyonlarca emeklinin merakla ettiği 5 bin TL ikramiyede beklenen gün geldi çattı. Emekliye 5 bin TL ikramiye ödemeleri bugün hesaplara yatıyor. İşte tahsis numarasına göre bugün yapılacak ödemeler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Ekim'de gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından milyonlarca emekliye müjdelediği 5 bin TL ikramiyede beklenen gün geldi. Bir defaya mahsus verilecek 5 bin TL ikramiye ödemeleri bugün başlıyor. 

EMEKLİ İKRAMİYESİ BUGÜN HESAPLARDA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre emeklilere 5 bin lira bugünden itibaren ödenmeye başlanacak. SSK emeklilerinin ödemeleri, aylık alma günlerine göre olacak. Aylıklarını ayın 17, 18 ve 19'unda alanlara, bugün ödeme yapılacak. Ayın 20, 21 ve 22'sinde aylık alanlar ikramiye ödemelerini yarın alabilecek. Aylık alma tarihleri ayın 23, 24, 25, 26'i olanlara ikramiye 13 Kasım'da verilecek. Bağkur ve Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlara da ikramiye ödemeleri 14 Kasım'da yapılacak.

Bugün 5 bin TL ikramiye alacak emeklilerin listesi şu şekilde:

  • Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 11 Kasım
  • Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 11 Kasım
  • Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 11 Kasım

5 BİN TL İKRAMİYE KİMLER ALACAK?

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri, EYT'den emekli olanlar, EYT'ye müracaat edip maaşı henüz bağlanmayanlar, dul ve yetim aylığı alanlar destekten faydalanacak. Destek verilecek emekliler başka bir işte çalışmıyor olacak.

Verilecek destekten 10 milyonu aşkın emekli faydalanacak. EYT düzenlemesiyle emekli olanlar da kapsamda bulunuyor. Ayrıca EYT'ye müracaat etmiş ancak emekli maaşı bağlanmamış olanlar da destekten yararlanabilecek.

ÇALIŞAN EMEKLİLER KAPSAM DIŞINDA

Ancak emekli olduğu halde çalışmaya devam edenler bu haktan faydalanamayacak. Ekim ayı içinde bir günlük dahi çalışması olan emekliler, 5 bin liralık ödemeden yararlanamayacak.

CUMHURİYET İKRAMİYESİ ÖDEME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...