Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Emekliye Cumhuriyet hediyesi bıçak sırtı! İkramiye için mecliste konuşulanlar ortaya çıktı

Emekliye Cumhuriyet hediyesi bıçak sırtı! İkramiye için mecliste konuşulanlar ortaya çıktı

Emeklilere bu yıl ilk kez verilecek yüzyılın hediyesinde yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Ahmet Sözcan, Cumhuriyetin 100. yılında verilmesi beklenen 5 bin TL'lik ikramiye için mecliste konuşulan bilgileri aktardı.

Kaydet
a- | +A

Milyonlarca memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisi için geri sayım başladı. Temmuz ayında yapılan zamların ardından emekliler yıl sonunda maaşlarına yapılacak zammın yanı sıra maaşlarında yapılacak ek düzenlemeyi iple çekiyor. Meclisin açılmasıyla ek zammın gündeme gelmesi beklenirken, emeklilerin bir de Cumhuriyet hediyesi alması gündemde sıcaklığını koruyor. TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, Cumhuriyet ikramiyesine ilişkin son kulis bilgileri paylaştı.

EMEKLİYE ARA ZAM ÖNCESİ İKRAMİYE MÜJDESİ

Emekliler normal şartlarda Ramazan ve Kurban Bayramlarında ikramiye alıyor. Bu yıl ise emekliler için ilk defa bir istisna uygulanacak. Cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle milyonlarca emekliye 5 bin TL civarında Cumhuriyet hediyesi verilmesi gündeme geldi. Emeklilere müjdeli haber, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı'ndan çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MYK toplantısında kurmaylarına emeklilere 100. Yıl İkramiyesi verilmesi için çalışma başlatması talimatını iletti. Konuyla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanı ile koordineli bir çalışmasına başladı. Meclis'in açılmasıyla ikramiye konusu gündeme geldikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

CUMHURİYET İKRAMİYESİ BIÇAK SIRTI

TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, konuyla ilgili olarak meclis koridorlarında konuşulan bilgileri paylaştı. İkramiyenin bıçak sırtı olduğunu ifade eden Sözcan, son sözün Cumhurbaşkanı Erdoğan'da olduğunu söyledi. Söcan şu ifadeleri kullandı:

"29 Ekim'de Cumhuriyet'in 100. yılında ikramiye verilip verilmeyeceği sorusunun cevabını parlamento muhabirimiz Burcu Kahriman'la araştırdık. O meclise ben de ekonomi yönetiminden kaynaklarıma sordum. Şöyle bir cevap aldık; "Var da diyemeyiz yok da diyemeyiz." Peki bu ne anlama geliyor? Hazine ve Maliye Bakanlığı Cumhuriyet ikramiyesine yönelik simülasyon, çalışma yapıyor. 5 bin TL'lik ikramiye bütçeye maliyeti ne kadar olur? Aldığımız sıkılaşma tedbirlerine nasıl yansıyacak? Soruları değerlendiriliyor. Buna ilişkin rakamlar hazırlanıyor. Yapılan çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne koyulacak. Erdoğan, eğer; "Bütçede açığa neden olabilir ama emeklilerimize vermek zorundayız" derse 5 bin TL'lik ikramiye verilecek. Meclis 1 Ekim'de açılıyor, 29 Ekim'e çok az bir zaman kaldı. Bu nedenle meclis gündemine gelecek ilk konu olması gerekiyor. Emeklilere ikramiye verilecekse, meclise sunulması bekleniyor. Nihai kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek."

BAKMADAN GEÇME
Memur, emekli ve asgari ücret zam oranı için yeni tablo: SGK Uzmanı Emin Yılmaz tüm maaşları kalem kalem hesapladı
HABER

Memur, emekli ve asgari ücret zam oranı için yeni tablo: SGK Uzmanı Emin Yılmaz tüm maaşları kalem kalem hesapladı

EYT
HABER

EYT'nin ardından erken emeklilik müjdesi: SGK Uzmanı Özgür Erdursun tarih verdi

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.