Emlak Katılım Proje Tercihli Özel Fon Havuzu nedir? Emlak Katılım fon havuzu caiz mi?

Düzenleyen: / Kaynak: emlakkatilim.com.tr Derleme: TGRT Haber
- Güncelleme:
Emlak Katılım Proje Tercihli Özel Fon Havuzu nedir? Emlak Katılım fon havuzu caiz mi?

Ekonomi Haberleri  / emlakkatilim.com.tr Derleme: TGRT Haber

Emlak Katılım Proje Tercihli Fon Havuzu yatırımcıya Türkiye'de ilk kez uygulanan bir fırsat sunuyor. Emlak Katılım Fon Havuzu'nun hayata geçmesinin ardıdan "Emlak Katılım Proje Tercihli Özel Fon Havuzu nedir?" "Emlak Katılım fon havuzu caiz mi, helal mi?" soruları ise yatırımcının gündeminde. Helal yatırımı tercih edenler için Emlak Katılım Bankası'nın yeni yatırım aracını detaylıca inceledik.

Yatırımcılar Emlak Katılım Proje Tercihli Özel Fon Havuzu’nu merak ediyor. Özel fon havuzu ile yatırımcılar tercih ettikleri sektörlerde birikimlerini katılım bankacılığı ilke ve standartlarına uygun olarak değerlendirebilecekler. Yatırımcılar tarafından en çok merak edilen sorular arasında “Emlak Katılım Proje Tercihli Özel Fon Havuzu nedir? Emlak Katılım fon havuzu caiz mi?” soruları geliyor. Peki, emlak katılım proje tercihli özel fon havuzu nedir? Proje tercihli özel fon havuzunda hangi sektörler var? Kar oranı ne kadar? Faizsiz yatırım alternatiflerinden biri olarak değerlendirilen proje tercihli özel fon havuzu hakkında tüm detaylar... 

EMLAK KATILIM PROJE TERCİHLİ ÖZEL FON HAVUZU NEDİR?

Sektörün en yeni katılım hesaplarından biri olan "Emlak Katılım Proje Tercihli Özel Fon Havuzu" yatırımcılara faizsiz bir sistem yani faizsiz kazanç fırsatı sunuyor. Proje Tercihli Özel Fon Havuzu, Emlak Katılım tarafından Türkiye’de bir ilke imza atılarak geliştirildi. Temel amaç müşterileri finanse edebilecekleri, yatırım yapabilecekleri sektörlerle buluşturmak. Proje Tercihli Özel Fon Havuzu Katılma Hesabı’nda Türk lirası cinsinden yatırılan fonlar, belirli projelerin fonlanmasında kullanılabilecek. Bu hesap 3, 6, 12 aylık vade gruplarında kullandırılabilecek.

Proje Tercihli Özel Fon Havuzu Katılma Hesabı açmak isteyen müşteriler şubeye gitmeden mobil şube üzerinden işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Birikimlerini bu hesapta değerlendirmek isteyen ancak henüz Emlak Katılım müşterisi olmayanlar da şubeye gitmeden bulundukları yerden görüntülü görüşme ile müşteri olarak sonrasında mobil şube üzerinden proje tercihli özel fon havuzu katılma hesaplarını açabilirler.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYABİLİRSİNİZ

Emlak Katılım Proje Tercihli Özel Fon Havuzu nedir? Emlak Katılım fon havuzu caiz mi?

EMLAK KATILIM PROJE TERCİHLİ ÖZEL FON HAVUZU NEDİR?

Proje Tercihli Özel Fon Havuzu müşterilerin tercih ettikleri sektörlerde yatırım yapmasını sağlayan, katılım bankacılığına uygun ilke ve standartlara uygun olarak birikimlerini değerlendirebilecekleri katılım hesabıdır. Tasarruf sahibi müşteriler proje tercihli özel fon havuzu ile yatırmış oldukları tutarları sektör bazlı vade uyumlu olarak değerlendirme imkânı bulacaklar.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Proje Tercihli Özel Fon Havuzu’nda katılma hesabı açmak isteyen yatırımcıların ilk olarak Proje Tercihli Özel Fon Havuzu Cari Hesaplarını açtırması gerekiyor. Proje Tercihli Özel Fon Havuzu Cari Hesabına yatırılan bakiyeler uygun proje bulunana kadar bekletilecek. Proje bulunduğunda ise finansmanın vadesine göre proje tercihli özel fon havuzu katılma hesabı açılışı yapılacak ve proje bazlı hesaba yatırılan fonlar ilgili hesaba transfer edilecek. Proje Tercihli Özel Fon Havuzu hesaplar minimum 10.000 TL ile açılabilecek. Görüntülü görüşme ile müşteri olarak birikimlerinizi dilediğiniz sektörde değerlendirebileceğiniz proje tercihli özel fon hesabınızı anında açabilirsiniz.

PROJE TERCİHLİ ÖZEL FON HAVUZU KATILMA HESABI NEDİR?

Proje Destekli Özel Fon Havuzu’nda birikimler ilk olarak Proje Tercihli Özel Fon Havuzu Cari Hesabına aktarılıyor. Yatırımcılar parayı yatırmadan önce ilk olarak birikimlerinin hangi sektörde değerlendirileceğini belirtmesi gerekmektedir.

Emlak Katılım uygun proje bulduktan sonra hesapta biriken bakiye ve projeyi eşleştirmektedir. Böylece yatırılan tutar ile projeye ortak olunmaktadır. Proje borcunun ödenmesi vadesi ile Proje Tercihli Özel Fon Havuzu Katılma Hesabının vadesi aynı gündür. Vade sonunda, projeden elde edilen kar/zarar hesaplanarak hesaplara tahakkuk ettirilir. Projeden kar elde edilmiş ise hesap sahiplerine kâr ödemesi gerçekleştirilir.

Proje Tercihli Özel Fon Havuzu Katılma Hesabınızın vade sonunda proje ödemesi yansıtıldığında anapara ve kâr, banka tarafından müşterin cari hesabına aktarılır. Projeye yeniden dahil olmak istediğinizde, Emlak Katılım Şubeleri ya da Mobil Şube / internet Şube aracılığı ile bakiyenizi tekrar Proje Tercihli Özel Fon Cari Hesabınıza aktarmanız gerekmektedir.

Emlak Katılım Proje Tercihli Özel Fon Havuzu nedir? Emlak Katılım fon havuzu caiz mi?

SEKTÖR BAZLI YATIRIM YAPILABİLECEK SEKTÖRLER

Birikimlerinizi sektör bazlı yatırım yaparak büyütebilirsiniz. Emlak Katılım tarafından Türkiye’de ilk defa uygulanan proje tercihli özel fon havuzu ile belirleyeceğiniz sektörlere yatırım yapabilirsiniz. İşte sektör bazlı yatırım yapabileceğiniz sektörler;

  • Toptan ve perakende ticaret sektörü
  • Madencilik sektörü
  • İmalat sektörü
  • Kamu yönetimi ve savunma sanayi
  • İnşaat sektörü
  • Sağlık sektörü
  • Ulaştırma ve depolama sektörü
  • Tarım ve ormancılık sektörü
  • Enerji sektörü
  • Eğitim sektörü

EMLAK KATILIM PROJE TERCİHLİ ÖZEL FON HAVUZU CAİZ Mİ?

Peki Emlak Katılım Proje Tercihli Özel Fon Havuzu caiz mi? Emlak Katılım'da fon hesabı helal mi? Son yıllarda katılım bankalarının yatırım araçları için benzer sorular soruluyor. Emlak Katılım’ün yeni ürünü için de "Caiz mi, helal mi, İslam'a uygun mu?" gibi sorular gündeme geliyor. dinimizislam.com'da yer alan bilgilere göre; Borsaya girmek, alım satım, yatırım yapmak caizdir. Fakat kumar oynar gibi, sürekli bununla meşgul olmamalıdır. Borsalar, hisse senetlerinin alım satımlarının yapıldığı yerlerdir. Bu yolla, şirketler hisselerinin bir kısmını satarak karşılıksız yeni finansman ihtiyacı sağlamakta, hisse senedi satın alanlar da atıl fonlarını bir şirkete ortak olarak değerlendirme imkanı bulmaktadırlar. Borsa'da bir faizsiz çalışan bir sisteme, şirkete ortak olmak caiz olduğu için zaten faizsiz çalışan bir bankanın çıkardığı ürüne de ortak olmak helal olacaktır.

Emlak Katılım proje tercihli özel fon havuzu helal yatırım alternatifleri arasında yer almaktadır. Katılım bankacılığına uygun ilke ve standartlara uygundur. Emlak Katılım faizsiz bankacılık prensiplerine bağlı kalarak finansal hizmet sunmaktadır.

TÜM DETAYLAR İÇİN BU LİNKTEN FAYDALANABİLİRSİNİZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: emlakkatilim.com.tr Derleme: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...