Türkiye'de bir ilk! Sektöre dayalı yatırım...

Düzenleyen: / Kaynak: emlakkatilim.com.tr, Derleyen: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türkiye'de bir ilk! Sektöre dayalı yatırım...

Ekonomi Haberleri  / emlakkatilim.com.tr, Derleyen: Türkiye Gazetesi

Artan enflasyon nedeniyle parasının erimesini istemeyen yatırımcılar çok farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Emlak Katılım'ın Türkiye’de ilk kez sunduğu sektörlere dayalı proje tercihli fon ile faizsiz bir şekilde istenilen sektöre yatırım yapılabilecek.

Dolar, altın, borsa artan enflasyon karşısında artık riskli yatırımlar olarak değerlendiriliyor. Katılım bankalarının fonları ise faizsiz kar elde etem etmek isteyenler için öne çıkıyor. Bunlar dan biri de Emlak Katılım Bankası... Sadece para yatırım kâr payı alınan bu bankalar da yatırımcının ilgisini çekecek yeni araçlarla müşterilerinin karşısına çıkıyor. Emlak Katılım bu alanda Türkiye'de bir ilke imza attı: Proje Tercihli Özel Fon Havuzu Katılma Hesabı. Peki proje tercihli fon havuzu nedir? İşte o detaylar...

Emlak Katılım proje tercihli özel fon havuzu ile Türkiye'de ilk kez yatırımcılar faizsiz bir şekilde sektör seçerek yatırım yapıp kar elde edebilecek. Peki eğitimden, enerjiye birçok sektörde yatırım yapabilecek özel fon havuzu nasıl işliyor. Proje tercihli özel fon havuzunda, Emlak Katılım’a yatıracağınız Türk lirası cinsinden paranız, banka tarafından belirli bir projenin finansmanında kullanılıyor. Yatırılan para kullanılan fondaki şirketlerin karlılıklarına göre getiri sağlayacak. Yatırımcı istediği sektörü seçebilecek.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN BU LİNKİ TIKLAYABİLİRSİNİZ

Türkiye'de bir ilk! Sektöre dayalı yatırım...

ON SEKTÖR VAR

Yatırımcılar birikimlerini toptan ve perakende ticaret, madencilik, imalat, kamu yönetimi ve savunma sanayi, inşaat sektörü, sağlık sektörü, ulaştırma ve depolama sektörü, tarım ve ormancılık sektörü, enerji sektörü, eğitim sektörlendirinde değerlendirecek. Müşterilerine kolaylık sağlayan Emlak Katılım’ın mobil şubesi, internet şubesi ve fiziksel şubeleri üzerinden yatırım yapılabiliyor. 

ŞUBEYE GİTMEDEN HESAP AÇILABİLİYOR

Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan Proje Tercihli Özel Fon Havuzu Katılma Hesabı için müşteriler şubeye gitmeden mobil uygulama ile işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Emlak Katılım müşterisi olmayanlarda şubeye gitmeden bulundukları yerden görüntülü görüşme ile anında Emlak Katılım müşterisi olarak Proje Tercihli Özel Fon Havuzu Katılma Hesabı açabiliyorlar.

Türkiye'de bir ilk! Sektöre dayalı yatırım...

ÖZEL FON HESABI NASIL İŞLİYOR?

Özel Fon Havuzu’nun diğer bir özelliği ise faizsiz bankacılığı ve yatırımları tercih edenler için uygun olması. Yani "Helal mi haram mı?" şüphesi olmadan müşteriler projeye katılabiliyorlar. 

Özel Fon Havuzu başvuru için öncelikli olarak Proje Tercihli Özel Cari Hesap ürünü açtırılması gerekiyor. Açılış sürecinden sonra müşteriler Özel Fon Havuzu Katılma Hesabı Sözleşmesi ile Özel Fon Havuzu Katılma Hesabı İşlem Talimatı imzaladıktan sonra hesabın vadesi ile finansmanın sağlanması talep edilen sektör bilgileri işaretleyerek yatırım yapmak istediği sektörü belirliyor. Minimum 10.000 TL olacak şekilde hesaba bakiye yatırılması işleminden sonra hesaplar proje ile eşleştiriliyor. Proje Tercihli Özel Cari Hesaba birikimini yatırıldıktan sonra müşteriden alınan talimata göre işlemler ilgili proje bulunduğunda gerçekleşmeye başlıyor. Bu süre azami bir ay sürüyor. Vade sonunda projeden elde edilen kar ya da zarar hesaplanarak, hesaplara tahakkuk ettiliyor. Kar edilen projelerde hesap sahiplerine kar ödemesi yapılıyor.

EMLAK KATILIM PROJE TERCİHLİ ÖZEL FON HAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: emlakkatilim.com.tr, Derleyen: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...