En ucuz hamsi bu ilimizde! Denizdeki yoğunluk tezgaha yansıdı: Kilogram fiyatını duyan koşup alıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
En ucuz hamsi bu ilimizde! Denizdeki yoğunluk tezgaha yansıdı: Kilogram fiyatını duyan koşup alıyor

Ekonomi Haberleri

Kış mevsimin en özel lezzetlerinden biri olan balık bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle inişli çıkışlı dönemlerden geçmişti. Bir hafta bolluk yaşanırken bir hafta tezgahlarda çeşit sayısı azaldı. Özellikle sık tüketilen hamsi bundan çok etkilendi ve fiyatında uçuşlar yaşandı. Kilosunun 90 liraya kadar çıktığı hamsi bu ilimizde o kadar ucuz ki duyan koşup alıyor. Denizdeki bolluğun tezgaha yansımasıyla beraber hem vatandaşlar hem de balıkçılar bu durumdan oldukça memnun oldu.

Balık fiyatları mevsim normallerinin üzerinde olan hava sıcaklıkları nedeniyle bir düştü, bir yükseldi. Özellikle sofralardan kış mevsiminde eksik olmayan vazgeçilmez hamsinin ise fiyatı bu yıl vatandaşları pek memnun etmedi. Hamsi fiyatlarında bir dönem düşüş yaşandı ama çok uzun sürmeden tekrar yükselişe geçti, Şuan hamsinin ortalama fiyatı 50 TL civarlarında seyrediyor. Ancak bir ilimizde hamsi fiyatı o kadar düştü ki bu durum en çok vatandaşları sevindirdi. 

Karadeniz'de denize açılan teknelerin ağlarına vuran palamut yerini hamsiye bıraktı.

KİLO FİYATINI DUYAN ŞAŞIP KALDI

Son zamanlarda bol şekilde avlanmadığı için kilosu 50 TL'nin altına düşmeyen hamsi Rize ve Artvin'de teknelerin ağlarına bolca takılmaya başladı. Balıkçı ile vatandaşın yüzünü güldürmeye başlayan hamsi tezgahlarda 25 TL'den satıldı.

Denizde yoğunluğun hamside olduğunu belirten balık satıcısı Faik Yılmaz, hamsi'nin kilosu şuanda 25 TL olduğun u belirterek sözlerine şöyle devam etti:

-Şu anda hamsiler Fındıklı, Arhavi ve Hopa arasında tutuluyor. Pazar, Çayeli, Işıklı ve Fındıklı aralarında avlanma oluyor. Şu anda en çok hamsi avlanıyor. Ara sıra da istavrit çıkıyor. Hamsi 1-2 gün çıkmıyordu şimdi tekrardan tutmaya başladık. Artık taze hamsi denizlerden çıkar. (İHA)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...