Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Enerji Bakanı Bayraktar müjdeyi verdi: Akkuyu'da elektrik üretimi çok yakında başlıyor

Enerji Bakanı Bayraktar müjdeyi verdi: Akkuyu'da elektrik üretimi çok yakında başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Akkuyu Nükleer Güç Santrali için tarih verdi. Çok kısa bir süre elektrik üreteceklerini söyleyen Bakan Bayraktar, tam kapasite için 2028 yılını işaret etti.

Kaydet
a- | +A

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu NGS sahasında çalışan işçilerle yemekte bir araya gelen ve daha sonra gazetecilerin sorularını yantılayan Bakan Bayraktar, Akkuyu NGS'de çok yakında elektirik üretimine başlayacaklarını müjdeledi.

AKKUYU'DA ELEKTRİK ÜRETİMİ BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin son 21 yılda enerji alanında yaptığı "sessiz devrimin" çok önemli olduğuna dikkati çeken Bakan Bayraktar, "(Akkuyu NGS) Çok kısa bir süre içerisinde bu projeden elektrik üretmeye ve inşallah her yıl birer reaktörü devreye alarak önümüzdeki süreçte 2028'e kadar bu projenin tümüyle devreye alınmasını hedefliyoruz" dedi.

İHTİYACIN YÜZDE 10'U KARŞILANACAK

Akkuyu NGS'nin Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'unu karşılayacağını vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti:

"Bu çok önemli bir miktar. En az bunun kadar önemli olan bu enerjiyi karbonsuz bir şekilde üretmiş olacağız. Dolayısıyla çevre anlamında çok ciddi katkı sağlayacak. Yaklaşık 35 milyon ton karbon salınımına engel olacak bir proje. Nükleer enerji programımız hem çevresel açıdan hem enerji arz güvenliği açısından hem de Türkiye'nin enerji çeşitliliği açısından fevkalade önem arz ediyor. Tabii ki bu proje tek değil, bu projenin yanında 2. ve 3. santralle ilgili yoğun görüşmelerimiz devam ediyor."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AKIBETİNİ SORDU

Bayraktar, işçilerle yemek yediği sırada görüştüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamlarını çalışanlara ilettiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Telefonda bana hemen diğer projelerin akıbetini, bu projenin akıbetini sordu. Biz 2. ve 3. nükleer santral projemizi de hızlı bir şekilde adını koymak suretiyle devreye almak istiyoruz, önümüzdeki dönemde inşaatlarına başlamak istiyoruz. Türkiye'nin nükleer enerji programında küçük modüler reaktörler çok önemli bir yer kaplıyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde yatırım ve reform hamlesine yakışır şekilde nükleer alanında da önemli gelişmeleri gerçekleştirmek istiyoruz. Proje, Türkiye'nin nükleer enerji ekosistemine çok önemli bir katkı sağlıyor, insan kaynağı yönüyle, endüstri yönüyle katkı sağlıyor."

Kaynak: Anadolu Ajansı

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BAKMADAN GEÇME
Fırsatçılar şimdi yandı! Bakanlık el attı, asgari ücretle gelen fahiş zamlara müdahale geliyor
HABER

Fırsatçılar şimdi yandı! Bakanlık el attı, asgari ücretle gelen fahiş zamlara müdahale geliyor

Ticaret Bakanlığı ihracatta 2023 yıl sonu hedefini açıkladı
HABER

Ticaret Bakanlığı ihracatta 2023 yıl sonu hedefini açıkladı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.