EPDK kararı Resmi Gazete'de: Doğal gaz ihracatında uygulanacak esaslar belirlendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
EPDK kararı Resmi Gazete'de: Doğal gaz ihracatında uygulanacak esaslar belirlendi

Ekonomi Haberleri

Doğal gaz ihracatında uygulanacak iletim kapasite bedeline ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar boru hattı ile doğal gaz iletim faaliyeti yapan lisans sahiplerini kapsarken, sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatına ilişkin faaliyetler kararın kapsamı dışında kaldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun doğal gaz ihracatında uygulanacak iletim kapasite bedeline ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karara göre, iletim şirketi her bir ihracat çıkış noktasında uygulayacağı kapasite bedelini ilgili mevzuat hükümlerine aykırı olmamak kaydıyla serbestçe belirleyecek.

İletim şirketi her yıl kasım ayı içerisinde, sonraki takvim yılında her bir ihracat çıkış noktasında uygulayacağı iletim kapasite bedelini ve bu bedelin uygulanmasına ilişkin koşulları belirleyecek ve internet sitesinde ilan edecek.

İletim şirketinin internet sitesinde yayınlandıkları günü izleyen ay başından itibaren, ihracat çıkış noktası iletim kapasite bedelinde ve bu bedelin uygulanmasına ilişkin koşullarda yapılacak değişiklikler uygulamaya girece

Karar sadece boru hattı ile doğal gaz iletim faaliyeti yapan lisans sahiplerini kapsarken, sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatına ilişkin faaliyetler söz konusu kararın kapsamı dışında kalacak.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...