Faiz artışı sona mı erdi? Merkez'in karar metninde dikkat çeken ifade

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Faiz artışı sona mı erdi? Merkez'in karar metninde dikkat çeken ifade

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Faizi yüzde 45'e çıkaran Merkez Bankası'nın karar metninde dikkat çeken bir ifade yer aldı. Metinde "Kurul, parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de göz önünde bulundurarak, dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine ulaşıldığını ve bu düzeyin gerektiği müddetçe sürdürüleceğini değerlendirmiştir." ifadelerinin yer alması akıllara "Faiz artışı sona mı erdi?" sorusunu getirdi.

Merkez Bankası 2024'ün ilk faiz kararında piyasayı şaşırtmadı. Genel beklenti yönüde bir hamle yapan Merkez, faizi yüzde 42,50'den yüzde 45'e çıkardı. 

KARAR METNİNDE DİKKAT ÇEKEN İFADE 

Merkez'in karar metninde yer alan bir ifade ise dikkatlerden kaçmadı. Para Politikası Kurulu (PPK) kararına ilişkin yayımlanan duyuruda, "Kurul, parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de göz önünde bulundurarak, dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine ulaşıldığını ve bu düzeyin gerektiği müddetçe sürdürüleceğini değerlendirmiştir. Kurul, politika faizinin mevcut seviyesinin aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sürdürüleceğini değerlendirmiştir. Enflasyon görünümü üzerinde belirgin ve kalıcı riskler oluşması durumunda ise parasal sıkılık gözden geçirilecektir." denildi. 

FAİZ ARTIŞI SONA MI ERDİ? 

"Dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine ulaşıldı......" ifadesi akıllara "Faiz artışı sona mı erdi?" sorusunu getirdi. Piyasada genel beklenti de faizin yüzde 45 ile zirve yapacağı yönündeydi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...