FED faiz kararı sonrası altında dengeler değişti! Uzmanlardan ‘kademe’ uyarısı, gram altında rakam verildi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
FED faiz kararı sonrası altında dengeler değişti! Uzmanlardan ‘kademe’ uyarısı, gram altında rakam verildi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yatırımcıların merakla beklediği ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı açıklandı. Kritik veri sonrası ons altın, gram altın ve çeyrek altın fiyatları artışa geçti. Gram altın 2 bin lira sınırını aşarken çeyrek altın fiyatı ise 3 bin 218 liraya kadar dayandı. Peki altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? Uzmanlardan ‘kademe’ uyarısı geldi. Gram altın için hem rakam hem de tarih verildi.

Piyasaların yakından takip ettiği ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı açıklandı. FED tarafından yapılan açıklamada faizleri 23 yılın zirvesinde sabit bırakıldı. Kararın ardından konuşan FED Başkanı Jerome Powell faiz indirimi için, “Fed’in Mart ayına kadar faiz indirimi konusunda yeterli güvene sahip olması olası değil” değerlendirmesinde bulundu. Açıklamaların ardından altın fiyatlarında yükseliş başladı. Küresel piyasalarda ons altında artış yaşanırken iç piyasada çeyrek ve gram altında paralel bir seyir izliyor. 

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ DÜŞECEK Mİ? 

FED faiz kararı sonrası gram altın 2 bin lira sınırını aşarken çeyrek altın fiyatı ise 3 bin 218 liraya kadar dayandı. Yatırımcılar ‘Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?’ sorusunu araştırırken Ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz’dan kritik uyarılar peş peşe geldi. 2024 yılı için altın tahminlerini paylaşan Eryılmaz, altında güçlü yükselişlerin görülebileceğini ifade ederek şunları söyledi: 

“Beklentimiz ikinci çeyrek başı ila üçüncü çeyrek sonunda faiz indirimleri ve Merkez Bankası’nın da çok erken faiz indireceğini düşünüyorum. Faiz indirimleri yaklaştığı için ufak ufak altında ivmelenmeler beklenirken, asıl faiz indirimleri geldiğinde de 2024’ün ikinci yarısında, hem ons altın hem de gram altında tarihi zirveleri göreceğiz. 2 bin 500’lük hareketi altın tarafında öngörüyoruz.”

FED faiz kararı sonrası altında dengeler değişti! Uzmanlardan ‘kademe’ uyarısı, gram altında rakam verildi

ALTINDA ‘KADEMELİ’ ARTIŞ UYARISI 

“2024’ün ikinci yarısı altında güçlü yükselişleri göreceğimiz tarih olacak. Orta ve uzun vadeli yatırım yapmak isteyenler kademeli alım yapabilirler” ifadelerini kullanan uzman isim, “Geri çekilmeleri alım fırsatı olarak değerlendirebilirler. Ama kısa vadeli veya fiyat farkından kazanç elde etmek istiyoruz diyorsanız yükseliş trendini beklemeniz lazım.

Jeopolitik risklerde Hamas İsrail, Kızıldeniz krizi, Husilere yönelik ABD tarafından gelen misillemeler nedeniyle altın bir miktar güçlü başladı. Bununla ilgili yerel ve bölgesel anlamda bir çatışma yaşanacağı bunun küresel boyutta etkilerinin olmayacağını düşünüyoruz. Olur da çok sıcak çatışmalar görürsek altını aynı zamanda petrolü zıplatır."

2 ŞUBAT 2024 GÜNCEL ALTIN FİYATLARI 

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın alış: 2.010,37 TL
Gram altın satış: 2.010,56 TL

FED faiz kararı sonrası altında dengeler değişti! Uzmanlardan ‘kademe’ uyarısı, gram altında rakam verildi

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın alış: 3.364,00 TL
Çeyrek altın satış: 3.500,00 TL

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın alış: 6.707,00 TL
Yarım altın satış: 6.854,00 TL

TAM ALTIN NE KADAR?

Tam altın alış: 13.372,00 TL
Tam altın satış: 13.667,00 TL

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...