Gram altın atağa kalkıyor: İslam Memiş "takip edin" diyerek yılın son fırsatını açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Düşüşe geçen gram altın Merkez Bankası'nın politika faizi öncesinde yeniden yükselişe geçti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altında yılın son fırsatını açıkladı.

Ekonomi yönetiminde yapılan değişimin ardından rekor üstüne rekor kıran gram altın, Fed kararıyla baskılanan Ons altın ile düşüşe geçti. 1499,52 TL'den 1462,50 liraya kadar gerileyen gram altında gözler şimdi Merkez Bankası'nın 22 Haziran'da alacağı kararda. Merkez Bankası, yeni başkan Hafize Gaye Erkan'ın önderliğinde kritik politika faizi kararına imza atacak. Faiz artışına kesin gözle bakılırken karara altın fiyatlarının nasıl tepki vereceği merak ediliyor. Konuyla ilgili olarak gram altın tahminleri, yorumları ve analizleriyle dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş canlı yayınında yılın son fırsatını açıkladı.

GRAM ALTINDA YILIN SON FIRSATI

TGRT Haber'de konuşan Finans Analisti İslam Memiş, Merkez Bankası'nın PPK toplantısı sonrasında altın fiyatlarında yaşanabilecek gelişmelere ışık tuttu. Memiş, "Altın fiyatları sakin dolar kurundaki gerileme ile biraz geriledi. Gözler faiz kararında… Muhtemelen 1.450 lira seviyelerinin altına bir sarkma bekliyoruz. Bu sarkmaları da yılın son alım fırsatı olarak değerlendiriyoruz. Yaz aylarında yükselişin devam ettirecek bir gram altın karşımızda olacak " dedi.

GRAM ALTIN ATAK ÜSTÜNE ATAK YAPACAK

Düğün alışverişi yapacaklara yönelik uyarılarda bulunan İslam Memiş, "Düğün yapacak, altın yatırımı yapacak, altın borcu olanların Perşembe gününü yakından takip etmesi gerekiyor. Yılın son alım fırsatları olacaktır. Çünkü 1475 TL'de olan gram altında yaz aylarında 1500 TL üstünde ataklar görebiliriz. Çok ciddi yükselişler bekliyor bizi." 

ALTINA ALTERNATİF GÜMÜŞ TAKI

İslam Memiş, düğün için altın takı maliyetinin en az 100 bin TL olduğunu sölyedi. Geleneksel olarak altın takısının olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Memiş, gelecek dönemlerde altın yerine gümüşe yönelimin artacağını vurguladı.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...