Gram altın yeni rekor için saat 16:30'u bekliyor! İslam Memiş, 'son fırsat bitirin' diyerek uyardı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gram altın yeni rekor için saat 16:30'u bekliyor! İslam Memiş, 'son fırsat bitirin' diyerek uyardı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Fed faiz kararıyla dalgalanan altın fiyatlarında gözler yarın 16:30'da açıklanacak ABD enflasyon verilerine çevrildi. Kritik veri öncesinde Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten kritik uyarı geldi. İslam Memiş, "bu hafta son" diyerek gram altında yeni yükselişe dikkat çekti.

ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın, şahin tonda söylemeleriyle yönünü aşağıya çeviren altın fiyatlarında geri sayım başladı. Altın yatırımcısı bugün tüm dikkatini Fed'in faiz kararında etkili olacak ABD TÜFE rakamlarına odaklandı. Gram altında yükseliş sürecek mi? Çeyrek altın bugün ne kadar? Altın ve Para Piyasları Uzmanı İslam Memiş kritik veri öncesinde dikkat çeken altın alacakları uyardı. İşte altın fiyatlarında son durum...

ALTIN FİYATLARI YENİDEN YÜKSELDİ

İsrail'in Gazze'de başlattığı saldırılar sonrasında 1810 dolar seviyesinden hızlıca 1900 dolar eşiğini aşarak 2009 dolara kadar yükselen Ons altın, Fed'den gelen şahin mesajlarla düşüşe geçti. Dünkü işlemlerde 1928 dolara kadar düşen Ons altın, kritik enflasyon rakamların öncesinde toparlanmaya başladı. Haftalık yüzde 2.5 kayıp yaşayan ons altın yeni güne 1946,68 dolardan başladıktan sonra yatay işlem görüyor.

GRAM ALTIN 1800 TL EŞİĞİNDE

Gram altın jeopolitik risklerle tarihi zirvesini ekranda 1830 TL seviyelerine, Kapalı Çarşı'da ise 1873 TL'ye kadar yükseltti. Ons altındaki düşüşten Dolar/TL'deki yükselişin etkisiyle kısmen etkilendi. Primli seyrini sürdüren gram altın geçen hafta ekranda yüzde 1,92 değer kaybıyla 1.786 liraya kadar düşse de Kapalı Çarşı'da 1.836 TL'ye kadar geri çekildi.

Yeni haftaya 1777,38 liradan başlayan gram altın kritik ABD enflasyon rakamı öncesinde 1800 TL eşiğine yeniden dayandı. Yeni güne 1789,74 liradan başlayan gram altın, 1798 TL'ye kadar yükseldi.

Gram altın yeni rekor için saat 16:30'u bekliyor! İslam Memiş, 'son fırsat bitirin' diyerek uyardı

ENFLASYON ALTINDA YÖNÜ BELİRLEYECEK

ABD enflasyon rakamları öncesinde Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları uyardı. Ons altın için 1.930 dolar seviyesinin güçlü bir destek olduğunu söyleyen uzman isim, veri sonrasında Ons altının aşağı yönlü kırılması durumunda 1.917-1.911 dolar seviyesinin öne çıkacağını söyledi.

ALTIN FİYATLARINDA SON DEMLER

Altın fiyatlarında son demler olduğunu vurgulayan İslam Memiş, "Yön tekrar yukarı. Hatta bu kez daha hızlı gitmek isteyebilir. Geçen ay 1.808 dolar seviyesinde olan ons bugün 1.936 dolar. En düşüğünde bile 1.911 dolar var. Yani, geçen aya kıyasla 100 dolar yukarıda." dedi.

Gram altın yatırımcısının Ons altını takip etmesi gerektiğini söyleyen İslam Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"Hem gram tarafında hem de ons tarafında bugün satışların gerçekleştiğini gördük hep beraber. Amerika enflasyon verisi açıklanacak. Acaba enflasyon rakamından sonra ons altın tarafında düşüşler devam edip 1.908 dolar destek seviyesine gerileyecek mi? Bu sorunun cevabını arayacağım. 1.960 dolar direnci yukarı yönlü kırılırsa da yukarıda 1.980 direnci var. Enflasyon rakamı açıklanmadan bu sorunun cevabı yok. Enflasyon verisi açıklansın piyasanın tepkisini görelim. Gram altın yeni rekor için saat 16:30'u bekliyor! İslam Memiş, 'son fırsat bitirin' diyerek uyardı

BU HAFTA BİTİRİN, BUNDAN SONRA FIRSAT VERMEYECEK

Gram altın ise 1.838 - 1.844 lira seviyesinde. Bu hafta altın alım işini bitirmek gerekiyor. Çünkü bundan sonra fırsatlar vermeyebilir. Her ne kadar ons altında geri çekilme olsa da gram altın düşüşleri sınırlı oluyor. Dolayısıyla dolar TL kuru güçlü olduğu için aynı etkileşimi, aynı düşüş trendini gram altında beklemeyin. Dolayısıyla 1.830 lira destek seviyesi var, aşağıda 1.820 lira destek seviyesi var. Buralar 'finish', son. Bundan sonra trend yukarı. Hedef 1.880 lira. Ondan sonra 1.920 lira. Yukarı yönlü hareketlerine devam edecek."

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...